25 Ekim 2018 05:49

KESK İzmir Şubeler Platformu: Tek adam rejimine teslim olmayacağız

KESK İzmir Şubeler Platformu, ihraçlara karşı yaptıkları oturma eyleminin 76. haftasında 'Tek adam rejimine teslim olmayacağız' dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu, her hafta gerçekleştirdikleri ihraçlara karşı oturma eyleminin 76'ncısında bir araya geldi. 754 gündür yapılan oturma eyleminde platform, “Tek adam rejimine teslim olmayacağız" vurgusu yaptı.

Karşıyaka çarşıda düzenlenen eylemde açıklamayı platform adına Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu. Kılıç, “KHK zulmünün işimizi elimizden alarak mücadele irademizi kıramayacağını 754 gündür teslim olmadan alanlarda itirazlarımızı yineleyerek gösteriyoruz” dedi.

KESK üzerinde yaratılmak istenen kuşatmaya rağmen, şiddet ve baskının sona erdiği bir ülke için emek ve demokrasi mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Kılıç, “Piyasa değerleriyle, sermaye putlarıyla, yarattıkları krizlerle, savaşa tapan ahlakları ile çekip gidecekler” diye konuştu.

"OHAL’ in kalıcılaştırdığı hukuksuzlukla, baskı ve şiddetle tüm toplumu tahakkümü altına almak isteyenlere karşı, meşru ve demokratik haklarımıza sahip çıkarak 'Yılmak yok mücadeleye devam' demeyi sürdüreceğiz” diyen Kılıç, “Ne darbelere, ne statükoya ne tek adam rejimine ne de faşizmine teslim olmadık,olmayacağız. Demokrasi istiyoruz" ifadelerini kullandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası faiz oranlarında değişiklik yapmadı

SONRAKİ HABER

Star Rafinerisi Menemen Ovası’nı öldürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...