25 Ekim 2018 03:43
Son Güncellenme Tarihi: 25 Ekim 2018 13:39

Esenyurt'taki fabrika yangınıyla ilgili 2 işçi gözaltına alındı

İstanbul Esenyurt'taki 3 fabrika yangınına, fabrika bahçesinde yakılan sobanın neden olduğu iddia edildi. 2 işçi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde kurulu Anadolu Palet fabrikasında sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Hızla büyüyen yangın, başta bitişikteki Kevgeb Metal fabrikası olmak üzere çevrede binalara sıçradı.

İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşının ardından yangın kontrol altına alınırken, ekipler bölgede soğutma çalışması ve duman tahliye işlemlerini sürdürdü. 

İstanbul Valiliği "Üç fabrikayı etkileyen yangın, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kontrol altına alınmış olup herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır" dedi.

YANGINA SOBA NEDEN OLDU İDDİASI

Palet fabrikasında çıkan ve çevredeki iki fabrikaya daha sıçrayan yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 2 işçi gözaltına alındı.

Çevredeki güvenlik kameralarının izlenmesi ve görgü tanıklarının dinlenmesi üzerine, fabrika bahçesinde yaktıkları sobanın devrilmesiyle yangının başlamasına neden oldukları iddia edilen Afganistan uyruklu işçiler Ahmet K. ve Mecid G. gözaltına alındı.

'YANGINLARI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDIK HALA CEVAP ALAMADIK'

Yangın sonrası olay yerine gelerek incelemelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Can kaybının olmaması son derece sevindirici. Bu ne ilktir ne de sondur. 8 ay önce TBMM'ye bir araştırma önergesi verdik. Son bir yıldır Türkiye'nin başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerinde yüksek oranda yangınların çıkması, sadece teknik bir arızaya bağlanacak kadar basit olmadığı inancındayım. 8 ay geçmesine rağmen yetkililerden sorumuza cevap almış değiliz." dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da midibüs heyelana kapıldı: 1 ölü

SONRAKİ HABER

69.9 milyar dolarlık özelleştirmenin 61.7 milyarı son 16 yılda yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...