24 Ekim 2018 17:39

İnce İBB adaylığı için şartını açıkladı: Sandık koyulursa varım

CHP'li Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday olma şartını açıkladı: Üyelerin önüne sandık koyulursa varım. 

Ekran görüntüsü CNN Türk canlı yayınından alınmıştır

Paylaş

CHP'li Muharrem İnce, CNN TÜRK'te “Buket Aydın'la 40” programına konuk oldu. 

2019 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Başkan adaylığı için tek şartının sandık olduğunu açıklayan Muharrem İnce, “İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday olacak mısınız?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"259 bin kişi yanlış yapamaz. Partinin İstanbul'daki üye sayısı. Onların önüne sandık konulmalıdır, başka hangi arkadaşlarımız bu konuda yarışmak istiyorsa partililer bunu belirlemelidir. Geçmişte bunun örnekleri var. Böyle bir yapılanmayla seçimin kazanılabileceğini düşünüyorum, önce partinin ayağa kalkması lazım, böyle bir yarış olursa varım. Bunun haricinde bir yarışta yokum. 'Gel seni aday yapalım', ben yokum. Küskün seçmenin barışacağını bu şekilde bir başarı hikâyesinin yazılacağını yani İstanbul seçiminin önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı Seçimi için bir prova olduğunu, buradan başlayarak Türkiye'yi ayağa kaldırabileceğimizi, ekonomiyi düzeltebileceğimizi, terörü sonlandırabileceğimizi, çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirebileceğimizi, bunu yapabileceğimizi düşünüyorum. Aksi halde ben yokum, partimin kazanması için uğraşacağım o ayrı bir mesele."

‘KÜÇÜKKAYA’YLA BİR PROBLEMİM YOK’

Seçim gecesi İsmail Küçükkaya’ya seçim sonuçlarıyla ilgili olarak gönderdiği “Adam kazandı” mesajı sorulan İnce, “Onu ‘Erdoğan kazandı’ diye değiştireceğini düşündüm. Değiştirmedi olduğu gibi yayınladı. Kızdım ona, o da bana kızdı. Geçtiğimiz günlerde beni programına davet etti. Ben de programına gideceğim, bir problem yok. Önemli olan vatandaşın kızması. İnsanlar bunu benden duymalıydı, hata yaptım” yanıtını verdi.

BİZ SEÇİMİ 'GEL BAKALIM MUHARREM' DEDİĞİ AN KAYBETTİK

Muharrem İnce seçimin kaybedilmesine dair özeleştiriniz var mı sorusuna da, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, adaylığını ilan etme biçimini hjatırlatarak cevap verdi: “Biz seçimi 'Gel bakalım Muharrem' dediği an kaybettik. Millet bu çift başlılığı sevmedi” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Diyanet öncelikle geçmişiyle yüzleşmelidir’

SONRAKİ HABER

Adnan Oktar'ın ağabeyi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...