24 Ekim 2018 13:56

NATO’dan ABD’ye destek, Rusya’ya tepki

NATO Genel Sekreteri, ABD’nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan ayrılma kararına dair Rusya'yı suçladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD’nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan ayrılma kararına dair, “Sorun, yıllardır anlaşmayı ihlal eden Rusya’nın davranışları” dedi.

Jens Stoltenberg, Brüksel’deki NATO karargahında düzenlediği basın toplantısında, tüm müttefiklerin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nın önemli olduğu ve ABD’nin bu anlaşmanın gerekliliklerini yerine getirdiği konusunda hemfikir olduğunu söyledi. “Rusya’nın davranışları konusunda ise son derece endişeliyiz. Sorun, yıllardır anlaşmayı ihlal eden Rusya’nın davranışları” ifadesini kullanan Stoltenberg, konunun NATO savunma bakanları toplantısı ve Washington ziyaretinde de gündeme geldiğini anımsattı.

Stoltenberg, “Yeni bir soğuk savaş ve silahlanma yarışı istemiyoruz” diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile ülkesi arasında geçmişte imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’na ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Biz anlaşmada kalan taraf olduk ve anlaşmaya saygı gösterdik ancak Rusya ne yazık ki bu anlaşmaya saygı göstermedi. Bu nedenle anlaşmayı feshedeceğiz, anlaşmadan çekileceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

ABD ile Rusya’nın, Avrupa ve Uzak Doğu’daki müttefiklerini korumayı amaçlayan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması, 1987’de Washington’da imzalanmıştı. Anlaşma, Rusya ve ABD’nin menzili 300-3400 mil olan karadan atılan güdümlü füze almasını, üretmesini ya da test etmesini yasaklıyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

İdlib üzerine ‘Avrupa sosu’

SONRAKİ HABER

Akit Tv spikeri hakim karşısında: Ben linç edildim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...