24 Ekim 2018 13:34

‘Liderler zirvesinin dördüncüsü Rusya’da’

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya, Türkiye ve İran’ın liderleri arasındaki 4. zirve için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Astana sürecinin garantör ülkeleri Rusya, Türkiye ve İran’ın liderleri arasındaki 4. zirve için hazırlık yaptıklarını söyledi. Lavrov ayrıca, Astana üçlüsünün bir sonraki zirvesinin Rusya’da yapılacağı bilgisini paylaştı.

Suriye’deki durumu istişare etmek üzere Moskova’da buluşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Ensari ile bir araya geldi.

Görüşmede konuşan Lavrov, “Şu ana dek Soçi, Tahran ve İstanbul’da olmak üzere 3 zirve yapıldı. Sonraki zirveye ev sahipliği yapma sırası bizde. Yeni liderler zirvesinin Suriye’de çözüme doğru ilerlemeye katkı sunmasının sağlanması için gereken her şeyin yapılacağı düşüncesindeyiz” dedi.

Lavrov, Astana sürecinin “Suriye halkının çıkarları yerine kendi bölgesel jeopolitik çıkarlarını gözeten taraflar”ın hedefi haline geldiğini de ileri sürdü.

Putin, Erdoğan ve Ruhani son olarak 7 Eylül’de Tahran’da buluşarak cihatçıların kontrolündeki İdlib konusunu ele almışlardı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

PTT’den 41 taşeron işçi işten atıldı

SONRAKİ HABER

İsveçli silah tekeli, 850 çalışanının işine son verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...