24 Ekim 2018 11:47

‘ÇAYKUR fonun değil halkın olmalıdır’

Avukat Remzi Kazmaz, 'ÇAYKUR halkındır satılamaz' başlığıyla, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde söyleşi gerçekleştirecek.

Çaylar Şirketten kitap söyleşisi afişi

Paylaş

ÇAYKUR’un varlık fonuna devrilerek Meclisin kuruluş üzerindeki denetleme yetkisinin ortadan kaldırılması sonrasında, "ÇAYKUR’un satıldığı, borç karşılığı teminat gösterildiği" yönündeki tartışmalar iyice alevlendi. Bunun karşısında çay üreticilerinin geleceği için kuruluşa sahip çıkmak gerektiğini düşünenlerin de itirazları yükseliyor.

Daha önce çayın 100 yıllık öyküsünü yazan kendisi de çay üreticisinin oğlu Avukat Remzi Kazmaz, “ÇAYKUR halkındır satılamaz’ şiarıyla söyleşi gerçekleştirecek.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde 28 Ekim’de gerçekleştirilecek saat 13:00-17:00 arasında gerçekleştirecek etkinlik kapsamında Kazmaz kitabını imzalayacak.

Daha önce, özel sektörle eşit olmayan koşullarda yarışa sokulup, kurumun içini boşaltılmak suretiyle işlevsiz hale getirilerek prestij kaybına uğratıldıktan sonra Çay Kanunu Tasarısı ile ÇAYKUR’un elinin kolunun  bağlanmak istendiğine dikkat çeken Kazmaz şunları söyledi: “Uluslar arası sermaye çevrelerinin, ÇAYKUR’u ele geçirecek çay işçisinin ve üreticisinin alın terini ve emeğini, sofrasında demli çay olarak içme hevesi hiç geçmemiştir. Hevesi kursakta bırakmak boynumuzun borcudur” dedi. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fascism is not in a single country… It is everywhere

SONRAKİ HABER

İmam Hatip gerçeği: Teşvik bol, okul çok, kontenjanlar boş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa