24 Ekim 2018 11:19

EMİS sözleşmesi anlaşmayla sonuçlandı

Birleşik Metal-İş ile EMİS arasında sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı. 2 yıllık imzalanan sözleşmeyle ücretlere ortalama yüzde 24 zam alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Birleşik Metal-İş ile Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) arasında 2500 işçiyi ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı. 2 yıllık imzalanan sözleşmeyle ücretlere ortalama yüzde 24 zam alındı.

Birleşik Metal-İş Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, sözleşmenin EMİS’e bağlı Grid Solutions Enerji Endüstrisi AŞ, ABB Elektrik Sanayi AŞ, Schneider Elektrik ve Schneider Enerji işletmelerinde çalışan Birleşik Metal-İş üyesi 2500 işçiyi kapsadığı bilgisi verildi.

Varılan anlaşmayla ücretlerde ilk 6 aylık dönem için yüzde 24 oranında artış yapıldığı belirtilen açıklamada, “Bu oran işyerleri arasında değişiklik göstermekle birlikte ortalamada net 800 TL ücret zammı anlamına gelmektedir. İkinci ve dördüncü altışar aylarda enflasyon oranında ücret artışı yapılırken, ücret zamları üçüncü altı aylık dönemde enflasyon artı 2 puan şeklinde uygulanacak. Sosyal haklarda ise sözleşmenin birinci yılında yüzde 35 oranında artış yapıldı. Sosyal haklara sözleşmenin ikinci yılında enflasyon artı 2 puan şeklinde artış uygulanacak” dendi.

Toplusözleşme ile bazı işyerleri için prim alınırken, tüm işyerlerine yönelik her yıl için net 300 TL’lik alışveriş çeki alındığı belirtilen açıklamada, sözleşmenin kararlı bir şekilde mücadele eden metal işçilerinin kazanımı olduğu bildirildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB: Çevre İl Müdürü Varan, İstinye Park hakkında yalan beyan verdi

SONRAKİ HABER

‘Muhalif görülen hekimler yerine yabancı hekimler atanıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa