24 Ekim 2018 10:09

Gültan Kışanak hakkında 15 yıla kadar hapis istemi

Belediyelerde gerçekleştirilen grevler nedeniyle Gültan Kışanak ile birlikte 10 belediye yöneticisi hakkında 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı

Fotoğraf: Süleyman Umut Gürhan/AA

Paylaş

Diyarbakır Sur'da yaşanan çatışmalar döneminde belediye çalışanlarının iş bırakması nedeniyle, yerine kayyım atanan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve 10 belediye yöneticisi hakkında “örgüt üyeliği”  iddiasıyla 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Diyarbakır Sur’da yaşanan çatışmalar döneminde gerçekleştirilen iş bırakma eylemlerinde, ‘belediye otobüslerinin çalışmaması ve temizlik hizmetlerinin aksatılması’ gerekçesiyle yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Kayapınar Belediye Başkanı M. Ali Aydın, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Bolkan, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdulhalik Ağabeyoğlu, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ ile birim amirleri Remzi Dede, Ramazan Gökmen ve Fahri İsmailoğlu hakkında müfettiş raporları doğrultusunda yürütülen soruşturma tamamlandı.

İki yıl önce başlatılan soruşturma yerel seçimlere doğru davaya dönüştürüldü. Savcılık iddianamesi, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Jinnews’in haberine göre İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin soruşturmalarında ilçe emniyet müdürleri, belediye yöneticileri aleyhine ifade verdi. Bazı belediye otobüslerinin yakılması, temizlik araçlarına el konulması ve sokaklara barikat kurulması gibi nedenlerin hizmetleri aksattığı yönündeki belediye savunmaları ise dikkate alınmadı.

Söz konusu davada, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve belediye yöneticileri hakkında ‘örgüte üye olmak’ iddiasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK: Genel Meclis toplantımız engellenmek istendi

SONRAKİ HABER

Maltepe’de Cumhuriyet Parkı açılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...