24 Ekim 2018 09:31

Kemal Özer’in tutukluluğuna devam kararı

Bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Gazeteci Kemal Özer, üçüncü duruşmasında da tahliye edilmedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dersim'de 4 Eylül 2017’de gözaltına alınıp 15 Eylül’de tutuklanan Evrensel Muhabiri Kemal Özer’in yargılandığı davada üçüncü duruşma, Tunceli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutukluluğuna devam kararı verilen Özer’in bir sonraki duruşması 28 Aralık’a ertelendi.

Özer, duruşmada “Ben Hozat’ın Pamuk Köyü’ne haber takibi için gittim. Orada köylülerin yıllardır çözülmeyen kanalizasyon sorununu ve köyde birden fazla bulunan mezarların hazine avcıları tarafından tahrip edildiğini haberleştirmek için orada bulundum. Fakat o bölgede silahlı kişiler tarafından ölümle tehdit edildim” diyerek tahliyesini talep etti.

‘KAÇMA ŞÜPHESİ YOK, TAHLİYE EDİLMELİDİR’

Özer’in avukatı Barış Yıldırım, müvekkilinin tutuklanmasına neden olan olayın 29 Ağustos’ta yaşandığını fakat Özer’in 5 gün sonra gözaltına alındığını söyleyip Kemal Özer’in kaçma şüphesi olmadığını belirtti. Müvekkilinin midesinden rahatsızlığından dolayı cezaevinin ağır koşullarında beslenmesinin zorluğuna dikkat çeken Yıldırım, Özer’in sağlık durumundan kaynaklı askerlikten muaf tutulduğunu da hatırlattı. Yıldırım, bu nedenlere bağlı olarak Özer’in tahliyesini talep etti.

Aynı davadan yargılanan Cemil Güler, etkin pişmanlık yasası kapsamında tahliye edildi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avukat Eren Keskin, Martin Ennals Ödülü’ne aday gösterildi

SONRAKİ HABER

Dersim'de trafik kazası: 2 genç hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...