24 Ekim 2018 08:02

Flormar işçileriyle dayanışma gecesi düzenlendi

Gebze'de 163 gündür direnişte olan Flormar işçileri ile "Flormar değil, direniş güzelleştirir" sloganıyla dayanışma gecesi düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Petrol-İş Gebze Şubesi ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi "Flormar değil, direniş güzelleştirir" diyerek Flormar işçileriyle dayanışma gecesi düzenledi.

Petrol-İş'te örgütlendikleri için işten atılan Flormar işçileri, direnişlerinde 163 günü geride bıraktı. Fabrikanın önünden ayrılmayan işçiler Gebze Çırağan Düğün Salonunda gerçekleştirilen dayanışma gecesinde sanatçılar ve kent kamuoyu ile yan yana geldi. Geceye CHP, HDP, EMEP, TKP, ESP, SYKP, ÖDP'nin yanı sıra çok sayıda sendika ve yöneticisi de katıldı. Etkinliğin sunumunu ise Enver Aysever yaptı. Aysever, Flormar işçilerini alkışlarla salona davet etti. Yüzlerce kişinin katıldığı etkinliğe işçiler "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganları atıldı.

Etkinlikte Flormar direnişi için hazırlanan belgesel ve sanatçılardan gelen mesajlar izletildi, farklı işletmelerden işçilerin gönderdiği mesajlar okundu.

'SEÇİMLERDEN SONRA FLORMAR'I UNUTANLAR OLDU'

Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Flormar direnişine destek olunmasını gerektiğini belirten Akyüz, "Seçimler sırasında bütün partiler Flormar önüne geldi. Fakat seçimlerden sonra bunların bir kısmı Flormar direnişini unuttu" dedi.

Ardından sırasıyla Cargill, BMS Metal, Greif, 3. Havalimanı ve Flormar işçileri sahneye çıkarak, birlik ve mücadeleye vurgu yapan konuşmalar yapıldı.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi adına konuşan tiyatro sanatçısı Orhan Aydın ise, bugünden sonra da Flormar işçilerinin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından sanatçılar; Serap Yağız, Kerem Aktan, Ufuk Karakoç, Müfit Can Saçıntı, Emin İgüs, Ender Yiğit, Nejat Yavaşoğulları, Dengin Ceyhan ve Teoman Kumbaracıbaşı, Yapıcılar Müzik Grubu sahne aldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tarihe PVC kaplama

SONRAKİ HABER

Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısı 25 Ekim'de Ankara'da yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...