24 Ekim 2018 07:20

PTT çalışanlarının sağlığını tehlikeye atıyor

İzmir'de Kahramanlar PTT şubesinde çalışanlar dökülen duvarlar, sızan sular ve rutubetin ortasında çalışmaya zorlanıyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir'de Kahramanlar PTT Şube binasında rutubet ortaya çıkarken tavandan su akıyor. Şubenin taşınma emrinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen adım atılmazken PTT emekçileri boş zamanlarında yer arayışında.

PTT'nin Konak Kahramanlar Mahallesi Akıncılar Caddesi'ndeki şube binasında çalışan emekçilerin sağlıkları hiçe sayılıyor. Bir binanın giriş katındaki şubedeki yıllardır süre gelen sorunlar çözülememiş durumda. İlk olarak 3-4 yıldır baş gösteren bina probleminden kaynaklı şubenin bir çok noktasında rutubet var, boyalar dökülüyor ve su damlıyor.

Her geçen gün kötüye giderken hizmet almaya gelen müşteriler de durumdan şikayetçi durumda. Daha önce tadilat yapılmasına karşı sorun tekrar ortaya çıkmış.

ÇALIŞANLAR YER ARIYOR

PTT İzmir Müdürlüğü'nün taşınma emrinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen henüz bir gelişme kaydedilmemiş durumda. Şube müdürlüğünden umudu kesen PTT çalışanları kendileri yer arayışı girdiler. Ancak buldukları yerler ise kabul edilmedi. Gerekçe olarak "fiziki koşulları uygun değil" ya da "kirası yüksek" cevabını aldılar. KESK'e bağlı Haber-Sen'in sorunu dile getirdiği dilekçeye yer arayışının sürdüğü cevabı verildi. Sağlıklarından endişe eden PTT çalışanları bir an önce yerin değiştirilmesi için kurumun daha somut adımlar atmasını istiyor. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

3 ilde düzenlenen ev baskınlarında 6 ÖDP üyesi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

TÜBİTAK’ta kadrolaşma: AKP’ye yakın isimler yönetim kuruluna atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...