17 Eylül 2012 10:18

Roseteks işçileri hakları için direniyor

ROSETEKS Giyim Sanayi çalışanları 8 Mart günü işe geldiklerinde iş yerlerinin dağıtıldığını ve işten çıkarıldıklarını öğrendiler. Sebep gösterilmeden işten çıkarılan 382 işçi karşılarında herhangi bir yetkili de bulamadı. İşçiler 10 yıllara varan kıdem tazminatları ve 2 ay 8 günlük ücretlerini

Roseteks işçileri hakları için direniyor
Paylaş

15 YILDA 18 RESTORAN KURDU

Roseteks işçileri adına basın açıklamasını okuyan İşçi Hülya Memiş, sadece işten çıkarılmadıklarını, hakları ödenmediği için açlığa da terk edildiklerini söyledi. Hâlâ iş bulamayan onlarca arkadaşlarının yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Memiş, Köşebaşı Restaurant patronlarının kendilerinden çaldıklarıyla 15 yılda 18 tane restoran kurup, restoranlar zinciri sahibi olduğunu vurguladı. Memiş, “Çalışma Bakanlığı hakkımızı korumak için hiçbir şey yapmıyor. Biz sadaka değil hakkımızı istiyoruz. Buradaki her şey bizim emeğimizden çalınarak yapıldı. Emeğimizin karşılığını alana dek burada ve tüm Köşebaşı Restaurantların önünde olacağız” dedi.

Açıklamanın ardından Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz bir konuşma yaptı. Brecht’in, “Çalışmak rüzgardır yelkenlerde çalışmak süt, kitap, dokuma” şiiri ile işçilere seslendi.
Şişli HDK Meclisi adına söz alan Kemal Arslan “Bu ülkede yalnız değilsiniz. Sermayenin bu kadar zulmüne rağmen işçiler direnmeye devam edecek” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzenerji işçilerinin birlik dayanışma şenliği

SONRAKİ HABER

HDK’nin Eşitlik ve Barış buluşmasından

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...