24 Ekim 2018 05:30

'Devlet 50 ildeki 700 maden sahasını ihaleyle satışa çıkardı'

'Para' dergisi, devletin 50 ildeki 700 maden sahasını ihaleyle satışa çıkardığını aktardı.

Maden ocağı (Temsili görsel) | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, ‘Para’ dergisinde, 'Satılık madenler’ başlığıyla yayımlanan bir haberi köşesine taşıyarak değerlendirdi. Haberde, devletin 700 sahayı ihaleyle satışa çıkardığı, 50’yi aşkın ildeki ihalelerin 19 Kasım’da başlayacağı bilgisi yer alıyor.

Yalçın Bayer, bilgiyi bir maden mühendisiyle paylaşması üzerine "Madenler peşkeş çekilmek mi isteniyor? Güney Afrika’da bile böyle bir şey mümkün değildir" yanıtını aldığını kaydetti.

Yalçın Bayer'in 'Bağımsızlık hareketinin tohumu Trakya’da atıldı' başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

" 'Satılık madenler’ başlığıyla çıkan ‘Para’ dergisi, devletin 700 sahayı ihaleyle satışa çıkardığını yazıyor; kömürden mermere satılacak yerlerin listesi de var. Hülya Genç Sertkaya imzalı haberde 'Türkiye, madenlerde katma değerli ürün dönemi başlatıyor. Yeni sistemde madencilik sektöründe Ar-Ge ve teknoloji merkezli bir yapıya geçilecek. Maden sahaları, yarım mamül ve nihai ürün üretecek fabrikaların kurulması şartıyla 50’yi aşkın ildeki ihaleler 19 Kasım’da başlayacak' yazıyor.

Madenlerle ilgili örgütlerin başkan ve sorumluları 'Tek elden izin sürecinin tamamlanması üretim artışı sağlar', 'Yatırımcıların ilgisi yüksek olacak', 'Bu ihaleler uzun süredir bekleniyordu', 'Atıl duracağına maden sahalarının aramaya açılması ülke ekonomisi için olumlu', 'Sektör dışından yatırımcılar da bu işe girmeli', 'Madencilerin önü açılmalı' gibi görüşler belirtiyorlar.

Bu haber üzerine görüştüğümüz bir maden mühendisi 'Madenler peşkeş çekilmek mi isteniyor? Güney Afrika’da bile böyle bir şey mümkün değildir' dedi. Katılır mısınız?"

Yazının tamamını okumak için tıklayın. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trump ve Erdoğan, Paris Barış Konferansı'nda bir araya gelecek

SONRAKİ HABER

İstanbul'da Bylock operasyonu: 56 kişi için gözaltı kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa