24 Ekim 2018 05:12

Trump ve Erdoğan, Paris Barış Konferansı'nda bir araya gelecek

Erdoğan ve Trump'ın, 11-12 Kasım’daki Paris Barış Konferansı'nda, Rahip Brunson krizinin ardından ilk yüz yüze görüşmeyi gerçekleştirmesi bekleniyor.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rahip Andrew Brunson krizinin ardından ABD Başkanı Donald Trump ile 11-12 Kasım’da Paris Barış Konferansı sırasında bir araya gelmesi bekleniyor. İki lider Brunson krizinin ardından ilk kez yüz yüze görüşmüş olacak.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Erdoğan, 11-12 Kasım’da Paris Barış Konferansı için Fransa’ya gidecek. Ziyaret kapsamında Erdoğan’ın, Rahip Brunson’un tahliye edilmesinin ardından Cemal Kaşıkçı olayını görüşmek üzere telefonda konuştuğu ABD Başkanı Donald Trump ile 11 Kasım’da bir araya gelmesi bekleniyor.

Rahip Brunson’ın tutuklanmasıyla başlayan ve ABD’nin Türkiye’ye yaptırım kararıyla devam eden kriz süreci, Brunson’ın ülkesine dönmesiyle yumuşamıştı.

Erdoğan'ın Paris’te yapılacak baş başa görüşmede Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin yanı sıra Suriye meselesini, İdlib ve Menbic’de anlaşmaya varılan yol haritasında gelinen son durumu, Fethullah Gülen'in iadesini, YPG’ye silah yardımını ve tutuklu Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın durumunu gündeme getirmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yürüyüş dergisi binasına baskın: Gözaltına alınanlar var

SONRAKİ HABER

'Devlet 50 ildeki 700 maden sahasını ihaleyle satışa çıkardı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...