17 Eylül 2012 10:17

İzenerji işçilerinin birlik dayanışma şenliği

İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan Genel-İş 2 No’lu Şube üyesi işçiler, “Birlik Ve Dayanışma Şenliği”nde buluştu. Belediyeye ait 17 birimde çalışan yaklaşık 3 bin 500 işçinin kendi imkanlarıyla yaptıkları şenliğe DİSK ve Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekici de katıldı.Yeni sendikalaşan ve çok

İzenerji işçilerinin birlik dayanışma şenliği
Paylaş

Yeni sendikalaşan ve çok dağınık alanlarda çalışan işçilerin hem bir araya gelerek tanışmak hem de toplusözleşme öncesinde bir aile gibi olduklarını göstermek için düzenlediği şenliğin bütün organizasyonunu da işçiler yaptı. 42 işyeri temsilcisi, şube yöneticileri ve işyeri komitelerine seçilen işçiler şenliğin her aşamasında görev aldı.  Kıdem tazminatı, TİS, esnek çalışma, 4+4+4 eğitim sistemi, Suriye meselesi, iş cinayetleri ve halkların kardeşliğine dair çok sayıda pankartla süslenen Fuar Açıkhava Tiyatrosundaki şenlikte ilk konuşmayı Şube Başkanı Taner Şanlı yaptı. AKP’nin Türkiye işçi sınıfının 70 yıllık kazanımlarını yok etmeye çalıştığını söyleyen Şanlı, bu saldırılara karşı sürekli ve birleşik mücadeleyi örmek gerektiğini söyledi. 2 No’lu şube olarak imzalayacakları ilk toplusözleşme görüşmelerine başlayacaklarını hatırlatan Şanlı, “Hak verilmez alınır” diyerek sözlerini noktaladı.
DİSK Genel Başkanı Erol Ekici de kendisini 12 Eylül mağduru olarak göstererek iktidara gelen AKP’nin 12 Eylül’ün ürünü bir parti olduğunu ve bu nedenle 12 Eylül’le hesaplaşamayacağını belirtti. “Bugün 12 Eylül Generallerinin dahi yapmaya cesaret edemediği şeyleri yapıyor. Ulusal istihdam stratejisi, toplu iş ilişkileri yasası, özel istihdam büroları gibi işçilerin haklarını gasbetmeye dönük saldırıların en sonuncusu olarak da ocak ayından bu yana 250 bin işçinin toplusözleşme hakkı gasbedildi” diyen Ekici, “İş aş” diyen herkesin mücadelenin en tepesine AKP’yi koymak zorunda olduğunu söyledi.
Şenlik, Grup Yeldeğirmeni, Alaaddin Us ve Mustafa Özaslan’ın şarkılarıyla sona erdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okiteks işçisi tazminatının peşinde

SONRAKİ HABER

Roseteks işçileri hakları için direniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...