17 Eylül 2012 10:13

Okiteks işçisi tazminatının peşinde

Bursa Organgazi’de kurulu bulunan Okiteks Tekstil Pazarlama Tic. AŞ’de çalışan 202 işçi 1 Mayısta işten çıkartıldı. İşten çıkarılan Teksif üyesi işçiler sendikaları ile birlikte beş aydır tazminatlarını alabilmek için mücadele diyorlar.Fabrikalarının Karadeniz Elektrik Üretim AŞ’ye satıldığ

Okiteks işçisi tazminatının peşinde
Paylaş

Bursa Organgazi’de kurulu bulunan Okiteks Tekstil Pazarlama Tic. AŞ’de çalışan 202 işçi 1 Mayısta işten çıkartıldı. İşten çıkarılan Teksif üyesi işçiler sendikaları ile birlikte beş aydır tazminatlarını alabilmek için mücadele diyorlar.

Fabrikalarının Karadeniz Elektrik Üretim AŞ’ye satıldığını dile getiren işçiler, İstanbul Kağıthane bulunan Karadeniz Elektrik Üretim AŞ’nin önünde eylem yaptı.

Yıllık izinde oldukları zaman içinde işten atıldıklarını aktaran işçiler, tazminatları alamadıklarını söylediler. Eylem yapmak için İstanbul Kahıthane’de bulunan Karadeniz Holdingin önüne gelen işçiler, Genel Müdür Celal Özkürkçü ile görüştüler.

Görüşme sonrası basına açıklama yapan Teksif Şube Başkanı Orhan Kibar, görüşmenin olumsuz geçtiğini kaydetti. Kibar, “Biz hakkımızı alana kadar yapmamız gereken her şeyi yapacağız. Her hafta Karadeniz Holding önünde eylem yapmaya devam edeceğiz. Onlar bizi dikkate alana kadar” diye konuştu.
Okiteks işçilerinden Fatma Yılmaz, “Mayısta bizi izine çıkardılar. Ardından hemen çıkışlarımızı gönderdiler. Fabrikamız kapandı. Biz tazminatlarımızı almak istiyoruz. Eski patronumuza gidiyoruz benden almayacaksınız Karadeniz Holdinge gidin diyor. Buraya geldik Karadeniz Holding diyor bizde alacağınız yok. Biz kime gidelim hakkımızı almak için. Ben yedi senedir burada çalışıyorum. Kimi arkadaşlarım yirmi senedir çalışıyor. Biz tazminatlarımızı hakkımız olanı istiyoruz” dedi.

BİZLER EN ALT SINIFIZ

Bütün gençliğini bu fabrikada harcadığını söyleyen Sabiha ise “Kırk yaşından sonra kim bana iş verir. İşyerleri otuz beş yaşından sonra işe almıyorlar. Ya bizi tekrar işe alsınlar ya da tazminatlarımızı versinler. Çocuklarım için bir şeyler yapayım. Yıllardır bizi asgari ücrete çalıştırdılar. Ne bir ikramiye ne bir erzak hiç bir şey almadık. Bizler zengin insanlar değiliz. Orta sınıfta değiliz. Bizler en alt sınıfız. İşçiyiz bizi biraz düşünsünler” dedi. Hemen hemen bütün işçilerin icralık olduğunu söyleyen Sabiha, evden çıkarken kızına “Kızım paramız yok sakın dışarıda benden bir şey isteme” demek zorunda kaldığını anlattı.  Çocuklarının da yoksulluğu öğrendiğini kaydeden Sabiha, 5-10 lira ile pazara gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

BÜLENT ARINÇ’IN DA HABERİ VAR

Teksif Sendikası Demirtaş Sanayi Şube Sekreteri Yüksel Şenol, işçilerin işten çıkarılma sürecini ve nedenlerini şöyle anlattı, “2007 yılının 8. ayında Finans grubundan para almış. Beş yıldır bu finans grubundan para alıyor. Ayrıca bir sözleşme yapmışlar. Avni Ergin kendi işyerinde kiracı olarak çalıştıracak diye anlaşma yapmışlar. Burada ne olduysa mayıs ayına girerken oldu. İşveren bizi çağırdı. Biz işyerinde isim değişikliği yapacağız. Biz sendika olarak görüştük işçiler işten atılmayıncaya kadar haklarını da alırlarsa bir sorun yok dedik. Fakat işçileri işten attı. Her gün fabrika önünde çadır kurduk. Basın açıklamaları yürüyüşler yaptık. Sesimizi tüm Orhangazi’ye duyurduk. Milletvekilleri ile görüştük. Bursa’da Bülent Arınç ile görüştük. Kendisi bize olayı biliyorum yardımcı olacağım dedi. Ama hâlâ bir gelişme görmedik. Fabrikanın satılıp satılmaması bizi ilgilendirmiyor. Biz bu insanların tazminatlarının ödenmesini istiyoruz .” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şikago’da 30 bin öğretmen grevde

SONRAKİ HABER

İzenerji işçilerinin birlik dayanışma şenliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...