23 Ekim 2018 08:22

Putin ve Erdoğan dörtlü zirvede ayrıca ikili görüşecek

27 Ekim’de İstanbul’da Suriye gündemiyle gerçekleştirilecek dörtlü zirvede Putin ve Erdoğan ikili bir görüşme gerçekleştirecek

Fotoğraf: Kremlin.ru

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 27 Ekim’de Fransa ve Almanya liderlerinin katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirilecek dörtlü zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ayrıca görüşeceğini duyurdu.

Rusya, Türkiye, Fransa ve Almanya liderleri, 27 Ekim’de İstanbul’da Suriye gündemiyle gerçekleştirilecek dörtlü zirvede bir araya gelecek. İdlib ve Suriye'deki durumun ele alınacağı dörtlü zirvede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’ın ikili bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.
 
Sputnik’e konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı 4. Avrupa Dairesi Başkan Yardımcısı Andrey Buravov, Putin ile Erdoğan’ın zirve kapsamında ayrı bir görüşme yapacağını söyledi. Buravov “Ülkelerimizin liderlerinin katılımıyla yakın zamanda dörtlü bir görüşme gerçekleştirilmesi için hazırlanılıyor. Bu zirve kapsamında ayrı bir ikili görüşmenin yapılması planlanıyor” dedi.
 
Eylül ayında Soçi'de bir araya gelen Erdoğan ve Putin, İdlib'de 'silahsız bölge' oluşturulmasını öngören bir mutabakata imza atmıştı. 15 Ekim'e kadar kurulması planlanan bölgenin 15 ila 20 kilometrelik bir alanı kapsayacağı belirtilmişti. Ancak belirlenen tarihin üzerinden günler geçmesine rağmen, İdlib'te konumlanan Heyet Tahrir El Şam (HTŞ) başta olmak üzere diğer cihatçı örgütler geri çekilmediği gibi cihat çağrılarını yinelemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

3. Havalimanında işçilerin eylemi sürüyor

SONRAKİ HABER

Yeni Akit'in Baykal'ın 'Şok Diyaloglar'ı haberi basın özgürlüğü değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...