23 Ekim 2018 08:08
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ekim 2018 12:31

3. Havalimanında işçilerin eylemi sürüyor

3. Havalimanında 3 aydır ücretleri ödenmeyen işçilerin iş bırakma eylemi sürüyor.

Fotoğraf: 3. Havalimanı işçileri

Paylaş

3. Havalimanında İGA bünyesinde bulunan DSG firması tarafından 3 aylık maaşları ödenmediği için 100’e yakın işçinin dün başlattığı iş bırakma eylemi bugün de devam ediyor.

İYİ-SEN’nin sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verildi: “Bugün İGA yetkilileriyle işçi arkadaşlarımız arasında yapılan görüşmede İGA tüm ödemelerin cuma günü gerçekleşeceğini bildirdi. İşçi arkadaşlarımız ödemeler gerçekleşene kadar işe çıkmayacaklarını bildirdi. İGA yönetimini uyarıyoruz: Kamuoyunda yaptığınız şovları bırakın ve işçilerin sorunlarını çözün. İşçilerin taleplerini yerine getirmediğiniz sürece üçüncü havalimanı'nda iş bırakma eylemleri ve fiili grevler devam edecektir. Üçüncü havalimanı'nda dün olduğu gibi bugün de hak gasplarına karşı güvenceli ve güvenli bir çalışma ortamı isteğimiz devam etmektedir. Sendikamız sömürüye ve iş cinayetlerine son verene kadar mücadelesini sürdürecektir.” (İstanbul/EVRENSEL)

3. HAVALİMANINDA İŞ KAZASI

Kötü çalışma koşulları ve iş cinayetleri ile gündeme gelen 3. havalimanında dün bir iş kazası yaşandı. İskeleden düşen bir işçi yaralandı. İşçinin Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. İş kazasında yaralanan işçinin hastaneye kaldırılma anları işçiler tarafından fotoğraflandı. 

ÖNCEKİ HABER

Öğrencisini taciz eden doktora 4 yıl ceza

SONRAKİ HABER

Putin ve Erdoğan dörtlü zirvede ayrıca ikili görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa