23 Ekim 2018 07:56

Öğrencisini taciz eden doktora 4 yıl ceza

Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir stajyer öğrenciyi taciz eden doktora 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir stajyer öğrenciyi taciz eden doktor hakkında mahkeme kararını verdi, doktor 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2018 yılında yaşanan olayda, Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde staj yapan bir öğrenci, birlikte çalıştıkları doktorlardan birinin kendisine tacizde bulunduğunu belirterek için şikayetçi oldu.

Taciz şikayetinin gündeme gelmesi üzerine dava açılırken doktor hakkında idari soruşturma başlatıldı. Dava süreci devam ederken soruşturma tamamlandı. Öğrencisini taciz ettiği tespit edilen doktor hakkında maaş kesme ve görev yeri değişikliğine karar verilerek hastane ile ilişiği kesildi.

Doktor hakkında verilen mahkeme kararı da açıklandı. Adli Tıp raporları ve tanıkların dinlenmesi sonucu kararını açıklayan mahkeme doktorun stajyer öğrenciyi taciz ettiğine hükmederek doktor hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı verdi. Mahkemenin gerekçeli kararı ise henüz açıklanmadı.

Öte yandan konu hakkında 25 Ekim 2018'de açıklama yayınlayan Ordu Üniversitesi Rektörlüğü, doktorun ve öğrencinin kurumlarıyla bir ilişkisinin olmadığını bildirdi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya’da Bolsonaro’dan ‘solcuları temizleme’ vaadi!

SONRAKİ HABER

3. Havalimanında işçilerin eylemi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...