23 Ekim 2018 05:51

Erdoğan, Alman devlerinin CEO'larıyla görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siemens, Mercedes, BMW, Bosch gibi 90’a yakın Alman firmanın CEO'larıyla görüşecek.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, perşembe günü 90'a yakın büyük Alman şirketinin yöneticisiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya gelecek. Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier'in de yer alacağı buluşmaya aralarında Siemens, Mercedes, Bosch, SAP, EON'un bulunduğu şirketlerin temsilcisi katılacak.

Görüşmede Türkiye'deki "yeni yatırım ve işbirliği fırsatları ve teşvikler" ele alınacak. Erdoğan'ın görüşmede "Türkiye'ye yatırım yapan kazanır" mesajı vererek yatırım çağrısı yapması bekleniyor.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ve beraberindeki patronlar heyetiyle yapılacak görüşmede Türkiye ve Almanya'nın üçüncü ülkelerde oluşturacağı işbirliği imkânları da masaya yatırılacak. Bu kapsamda başta otomotiv, enerji ve telekomünikasyon olmak üzere atılabilecek adımlar konuşulacak.

"Türkiye-Almanya Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komisyonu"nun kurulması 2013’te kararlaştırılmış ancak ikili ilişkilerdeki gerginlikler nedeniyle gerçekleştirilmemişti.

 

İki ülke arasında geçen yıl yaşanan gerginlikte Türkiye, bazı Alman şirketleri hakkında soruşturma başlatmıştı. Türkiye, geçen yıl temmuzda Almanya’ya önce “teröre destek verdiğinden” şüphelendiği Alman şirketleri listesi vermiş, daha sonra “iletişim kazası” denilerek liste geri çekilmişti.

Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin güçlendirileceği mesajı verilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İttifak açıklamaları doları hareketlendirdi (23 Ekim)

SONRAKİ HABER

İran: Saygı çerçevesinde ABD ile müzakereye hazırız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...