22 Ekim 2018 11:55

10 Ekim’de yaşamını yitiren Mesut Mak İzmir’de anıldı

Dersimliler Derneği, 10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitiren Mesut Mak anısına Demokrasi ve Barış etkinliği düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitiren Mesut Mak için Dersimliler Derneği, Demokrasi ve Barış etkinliği gerçekleştirdi.

Bornova Belediyesi Ayfer Feray gösteri merkezinde düzenlenen anmaya, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, KESK'e bağlı BES, Tüm Bel- Sen, Eğitim Sen 4 No’lu Şube Başkanı ve yöneticileri, EMEK Partisi il ve ilçe yöneticileri, HDP, CHP parti üyeleri de katıldı.

8 KASIM'DA GÖRÜLECEK DAVAYA KATILIM ÇAĞRISI

Etkinlikte konuşan 10 Ekim Ankara katliamı avukatlarından Hasan Hüseyin Evin, Ankara katliamının hukuki sürecini anlattı. Evin, “Orada temel olarak aldığımız güç ailelerimizin, demokrat kamuoyunun bu davayı sahiplenmesi ve davanın takibinde ısrarcı olmasıydı. 8 Kasım’da firari sanıkların yargılanacağı dava var, takibi gerçekten önemli” diyerek duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise konuşmasında, “Bütün yoldaşların, bütün ezilenlerin, bütün ötekilerin mücadelesini sürdüren siz dostlara düşen birbiri ile kenetlenmesi, bu davaya sahip çıkmasıdır. Bizler omuzdaş olmak için buradayız, bu mücadelemizi durduramayacaklar” dedi.

'BARIŞ GÜVERCİNLERİNE SÖZÜMÜZ VAR'

Yaşamını yitiren Mesut Mak’ın eşi Evrim Mak da, “Mesut, her ne bedel varsa bu yolda ödemişti. 90'larda işkence tezgahından geçti, ama kan emici faşizme yetmedi bu bedel Mesut’un canını alarak yarım kalan işlerini tamamladılar. Onlar öyle zannediyorlar! Bugün yaşanan katliamlar unutturulmaya veya normalleştirilmeye çalışılıyor. Hem de hesabı sorulmadan ve adaletsizce. Adalet mücadelemiz devam edecek. Katliamı unutmadık unutulmamasına da asla izin vermeyeceğiz. Barış güvercinlerine sözümüz var, barış sözünüz yerine gelene kadar mücadeleniz bedeli ne olursa olsun devam edecek” diye konuştu.

'MÜCADELEMİZDE YAŞAYACAKLAR'

Son olarak söz alan Emek Partisi Bornova İlçe başkanı Nuray Öztürk ise, “10 Ekim katliamını yaratan nedenler bugün de geçerliliğini koruyor. AKP iktidarının Kürt halkına ve Ortadoğu’da bölge halklarına yönelik savaşçı politikası devam ediyor. Diğer yandan yok dedikleri krizin faturasını işçi ve emekçilere kesmek için yeni ekonomi programı hazırladı. Bu iki gerçek birbirinden bağımsız değil. Dolayısıyla demokrasi ve barış mücadelesini, birleşik mücadeleyi yükseltmemiz gerek. Böylesi anmalar barış ve demokrasi mücadelemizi güçlendirdiği, azmimizi perçinlediği ölçüde anlamlıdır.  Mesut ve orada ölen tüm yoldaşlarımız Korkmaz, Dilan, Ali Deniz, Metin ve diğerleri bu ülkeye ve Ortadoğu’ya barış gelene kadar, sınıfsız ve sömürüsü bir dünya kurulana kadar mücadelemizde yaşayacak. Bu sadece onlara değil orada ölen tüm canlarımız boynumuzun borcudur. "dedi.

Mesut Mak anısına hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Grup Venge, Grup Munzur ve İlke Yıldız anmada sahne aldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muhammed El Kadı, Hollanda'da Filistinliler için koştu

SONRAKİ HABER

Endonezya’da deprem ve tsunamide hayatını yitirenlerin sayısı artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...