22 Ekim 2018 11:41

AKP Sözcüsü Çelik'ten Bahçeli'ye eleştiri: Siyasi nezakete uymamıştır

Çelik, Bahçeli'nin açıklamasına dair 'Cumhurbaşkanımız istese MHP’yi zikrederek konuşurdu. Baştan aşağı yanlış bir değerlendirmedir' dedi.

Fotoğraf: Evrim Aydın/AA

Paylaş

AKP ile MHP arasındaki af polemiği ve 'Öğrenci Andı' tartışmalarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Eğer Cumhurbaşkanımız o gün, yaptığı konuşmada sayın Bahçeli'yi ya da MHP'yi kastedecek olsaydı bizzat MHP'yi veya sayın Bahçeli'yi zikrederek konuşurdu" dedi. Çelik af gündemine ilişkin ayrıca "Partimizde afla ilgili çalışma tamamlanmak üzere. Son noktayı koyunca Cumhurbaşkanımız açıklar. Son noktaya yaklaştık" bilgisini aktardı. Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararına ilişkin ise "Bu yapılan iş, ilgili dairenin kendisini yürütmenin, hükümetin yerine koymasıdır. Hükümetin takdir hakkını yok saymasıdır, daha da ileri giderek, hükümetin takdir hakkını bizzat kendisinin kullanmasıdır" dedi.

Danıştay’ın nisan ayında alıp ekim ayında tebliğ ettiği 'Öğrenci Andı' kararı sonrası AKP ve MHP arasında başlayan gerilim, af ve ittifak tartışmalarına genişledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının ardından, AKP Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısı düzenledi.

‘TEKRARLANMAMASI GEREKTİĞİNİ TEKRAR EDİYORUZ’

Af tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan Çelik, “Cumhurbaşkanımız imalarla konuşmayı sevmez. İma yollu MHP’yi ifade ettiğini söylemek Cumhurbaşkanımızı yeterince tanımamaktır. Cumhurbaşkanımız istese MHP’yi zikrederek konuşurdu. Baştan aşağı yanlış bir değerlendirmedir” dedi.

Çelik, açıklamarına şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın hedef alınmasını reddediyoruz, kabul edilebilir bulmuyoruz. Cumhur ittifakının gerektirdiği siyasi nezakete uymamıştır. Diliyoruz, bundan sonra hassasiyet gösterilsin. Bu şekilde yorumlar üzerinden fikir tesis ederek bu yaklaşımlarla yürümenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu cümleler son derece kırıcı cümlelerdir. Biz bunun tekrarlanmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Partimizde afla ilgili çalışma tamamlanmak üzere. Son noktayı koyunca Cumhurbaşkanımız açıklar. Son noktaya yaklaştık.”

‘CUMHUR İTTİFAKI’NIN ÖNEMİNİN ALTINI ÇİZİYORUZ’

İttifak süreciyle ilgili soruyu yanıtlayan Çelik “Her iki partinin de siyasi tecrübeleri var. Her siyasi gündemde anlaşacağız diye bir şey yok. AK Parti’nin siyasi politikaları bellidir. Cumhurbaşkanımız şahıslara karşı işlenen suçları affetme yetkisinin bizde olmadığını ifade etti. Cumhur İttifakı’nın kıymetinin altını çiziyoruz. AK Parti her yerde aday çıkaracaktır. Bir formüle varılıyor varılmıyor arkadaşlarımız görüşüyor. Mutabakat varsa birlikte hareket edilir” diye konuştu.

‘DANIŞTAY KENDİSİNİ HÜKÜMET YERİNE KOYMUŞTUR’

Danıştay’ın Öğrenci Andı kararıyla ilgili konuşan Çelik, “Danıştay bu kararı vererek kendi sınırları dışında karar verdi. Kendini hükümet yerine koymuştur. Yürütmenin takdir hakkını yok saymıştır. Takdir yetkisini bizzat kendisi kullanmıştır. Yasayı ve anayasayı alenen çiğnemiştir” dedi.

‘PAZARLIK İDDİALARI GAYRİAHLAKİDİR’

Cemal Kaşıkçı cinayetinde “Suudilerle pazarlık yapıldığı” iddialarına ilişkin soruyu yanıtlayan Çelik şunları söyledi:

“Başsavcılık soruşturmayı yürütüyor. Pazarlık iddiaları gayri ahlakidir. Örtbas edilmek için gayret sarfedilmiş bir durumla karşı karşıyayız. Yapacağımız açıklamanın hakikatın üstünü örten bir açıklama olmaması için zamana ihtiyaç duyuluyor. Gerçek neyse açığa çıkması bizim namus borcumuzdur.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Mükellef’in son tanığı: Kaçarsan aç kalırdın, bulup ocağa sokarlardı

SONRAKİ HABER

Muhammed El Kadı, Hollanda'da Filistinliler için koştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...