22 Ekim 2018 10:20

​​​​​​​Barış Akademisyenlerinden Altıntaş’a 1 yıl 3 ay hapis

Barış bildirisine imza attığı için yargılanan Barış Akademisyenlerinden Gülengül Altıntaş’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Fotoğraf: Barış Akademisyenleri

Paylaş

Bölgedeki sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan hak ihlallerinin ve çatışmalı sürecin sona ermesi için 1123 akademisyen “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı barış bildirisini imzalayarak kamuoyuyla paylaşmıştı. Geçtiğimiz yıl, 200’ü aşkın imzacı akademisyen hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla ayrı ayrı davalar açılmıştı. Açılan davalar kapsamında akademisyenler hakim karşısına çıkmaya devam etti.

İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nde 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün Akademisyen Gülengül Altıntaş yargılandı. Barış bildirisine imza attığı için yargılanan Altıntaş’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Altıntaş, “Karar baştan belliydi, ama sizlerin dayanışması, onurlu duruşu ve emeği bu süreci hepimiz için unutulmaz, umut dolu, direnç dolu bir sürece dönüştürdü” dedi.

Altıntaş’ın avukatı Ali Soydan birçok diğer ACM'de yargılamanın 301'den yapılmasına dönük girişimlerin olduğuna dikkat çekerek ek süre talebini de içeren belgeleri heyete sundu. Hakim “Diğer mahkemeler bizi bağlamaz” diyerek yargılamaya devam etti. Altıntaş derhal beraatını talep etti, Soydan da 24 sayfalık savunmasını sunduktan sonra söz aldı: “İddianame siyasi bir manzumedir, CMK’daki şartları yerine getirmeyen siyasi bir yazıdır. İddianame çelişkilidir. Önce çözüm süreci övülmekte, sonra imzacı ‘çözüm’ deyince suç denmektedir. İddianamede geçen hususlarla ilgili hiçbir talebimizi kabul etmediniz, hiçbir belgemiz, tevsi-i tahkikat talebimiz kabul edilmedi.” dedi.

Soydan Dostoyevski’nin romanı Suç ve Ceza’dan alıntı yaparak sözlerine devam etti: "'100 tavşandan bir at meydana gelmeyeceği için, 100 şüpheden de bir delil oluşmaz.' Ortada suç vasfı yoktur. Ancak ne yazık ki mahkemenizin ne karar vereceğini tahmin ediyoruz.”

‘KARAR BAŞTAN BELLİYDİ’

Verilen kararın ardından kararını açıklayan mahkeme Altıntaş’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi, ceza ertelendi.

Kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Altıntaş, “Sevgili avukatım Ali Soydan ve bu süreçte yanımızda olan bütün avukatlarımız: "Karar baştan belliydi, ama sizlerin dayanışması, onurlu duruşu ve emeği bu süreci hepimiz için unutulmaz, umut dolu, direnç dolu bir sürece dönüştürdü. Teşekkür ederiz!” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ'lü öğrenciler hakim karşısına çıktı

SONRAKİ HABER

Kayseri'de alternatif kitap standı: İşçiler daha çok kitap okusun diye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...