22 Ekim 2018 08:38

TESK: Yaşa takılanlar için emeklilik yaşı düşürülsün

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu emeklilikte yaşa takılanlar için emeklilik yaş sınırının 1 yıl düşürülmesi önerisinde bulundu.

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte yaşa takılanlar için emeklilik yaş sınırının 1 yıl düşürülmesi önerisinde bulundu.

Emekliliğine 1 yıl ve daha az bir süre kalan ve prim gün sayısını doldurmasına rağmen yaş engeline takılanlar için emeklilik hakkı isteyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Prim gün sayısını ve sigortalılık süresini dolduranların yaş engeline takılmadan emekli olabilmesi için yeni bir düzenleme yapılmalı. Ayrıca esnafımızın emekli olması için gereken 9 bin prim gün sayısı SSK’lı çalışanlarda olduğu gibi 7 bin 200’e indirilmeli. En önemlisi Bağ-Kur emeklisi esnaf ve sanatkarımızın maaşlarında kısa sürede iyileştirmeye gidilmelidir. Esnaf ve sanatkarımız bu konuda gelecek müjdeli haberi dört gözle bekliyor” dedi.

Erken yaşta emeklilik teklifine değinen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emekliliği hak edenleri de hedef göstermiş, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar teklifinin ülkemize 750 milyar TL maliyeti var. Biz ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü ülkemizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı?​” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

'Avrupa’da on bin mülteci çocuk kayıp, Türkiye’de ne kadar?'

SONRAKİ HABER

Bahçeli'den Erdoğan'a 'af' çıkışı: Siyasi ahlak ve basirete sığmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...