22 Ekim 2018 08:00

Kültürpark'ın Tınaztepe Üniversitesi’ne tahsisine karşı dava açıldı

Kültürpark'taki eski İZFAŞ binasının Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne tahsis edilmesine karşı iptal davası açıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Kültürpark'taki eski İZFAŞ binasının Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne tahsis edilmesinin kamu yararına aykırı olduğunu dile getiren Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), iptal davası açtı.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin binanın SES Vakfı’na ait Özel Tınaztepe Üniversitesi’ne 3 yıllığına tahsis etmesine itiraz eden TMMOB, yaptığı açıklama kararın mevzuata aykırı olduğunu vurguladı.

Kültüpark'ın geleceğinin ipotek altına alındığının dile getirildiği açıklamada "Söz konusu tahsise konu özel eğitim alanı kullanımı, Kültürpark’ın mevcut imar planı kararlarında yer almayan bir fonksiyon içermekte olduğundan yürürlükteki imar planı kararlarına da aykırıdır. Kültürpark’ın bütününde koruma kullanma dengesinin gözetilerek bir planlama anlayışı olması gerekirken, bu karar ile aksine alanı ileride başka sermaye gruplarının parça parça taleplerine de açık hale getirerek Kültürpark’ın geleceğini tehdit altına sokmaktadır" denildi.

'KAMU YARARINA AYKIRI'

Kültürpark’ın tarihi, sosyolojik, ekolojik ve kentsel değerlerinin korunması gerektiğinin ifade edildiği açıklama, şöyle sürdürüldü:

"Var olan değerlerinin arttırılması bütün çalışmalarda en temel amaç olmalıdır. Bu anlamda Kültürpark’ın ticari bir işletmeye tahsis edilmesi kesinlikle kabul edilemez. Korunması, halkın oylarıyla gelen siyasilerin başlıca sorumluluklarından olan İzmir’in en değerli kamusal yeşil alanına ilişkin alınmış olan kamu yararına aykırı bu karar, İzmir’in tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Biz, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu olarak bu kararı kabul etmiyor ve kamuya karşı denetleme sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Kriz bir yerden patlayacaktı, Brunson’a denk geldi’

SONRAKİ HABER

3. Havalimanında ücretlerini alamayan işçiler iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa