22 Ekim 2018 05:43

Yerel seçim kulisleri: CHP ve İYİ Parti birlikte hareket edecek

Mart 2019 yerel seçim kulisleri: CHP ve İYİ Parti birlikte hareket edecek, Muharrem İnce ön seçim olursa İstanbul adaylığına sıcak bakıyor

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kulislerde, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için CHP ve İYİ Parti'nin Mansur Yavaş'ın adaylığı konusunda anlaştığı iddiası gündemde. İYİ Parti'nin CHP'yi bazı şehirlerde destekleyeceği de iddialar arasında.

CHP'nin 2014 seçimlerinde aday gösterdiği Mansur Yavaş'ın bu sefer İYİ Parti tarafından 2019 yerel seçimlerinde Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanlığına düşünüldüğü konuşuluyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre İYİ Parti'nin CHP'nin karşısına 29 büyükşehirin bir çoğunda ve çeşitli ilçelerde güçlü aday çıkarmayarak destek vereceği belirtiliyor. Haberde partili kaynaklara dayandırılan bilgilere göre, Meral Akşener'in işbirliğine sıcak baktığı ancak parti tabanının ittifak noktasında sıcak davranmadığı söyleniyor.

KULİS: İNCE ÖN SEÇİM OLURSA İSTANBUL ADAYLIĞINA SICAK BAKIYOR

Bir başka kulis haberi ise CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin ön seçim olması durumunda İstanbul'da adaylığa sıcak baktığı iddiası.

Cumhuriyet'in aktardığına göre 24 Ekim'de yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında ilk adayların belirlenmesi bekleniyor. Kulislerde yola devam etme eğilimi öne çıkan bazı CHP'li belediye başkanlarının isimlerinin de erkenden açıklanabileceği kaydediliyor.

Buna göre İstanbul için CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve Gürsel Tekin uzun süredir sahada çalışma yapan isimlerin başında gelirken, Aykut Erdoğdu, Engin Altay, Mahmut Tanal gibi isimler de konuşuluyor. CHP'nin 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin de ön seçim olması durumunda İstanbul'da adaylığa sıcak baktığı belirtiliyor. Öte yandan parti dışından ancak parti ilkeleriyle de çelişmeyen sürpriz bir adayın da çıkabileceği ifade ediliyor. İstanbul adayının kim olacağı sorusunun netleşmesi için anket ve eğilim yoklamalarının yapılacağı da konuşuluyor. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kanada’da 6.6 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Yurt dışı üretici fiyatları: Enflasyon her yerde kampanya ile düşmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...