22 Ekim 2018 04:05

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği: Piyasa yavaşladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 'Piyasada gözle görülür bir yavaşlama var, para dönmüyor' dedi.

Görsel: Pixabay

Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, döviz, faiz ve enflasyonun üçünün birden yükseldiğini aktardı ve “Piyasada gözle görülür bir yavaşlama var, para dönmüyor" dedi. Hisarcıklıoğlu, piyasanın nabzını tutuklarını ve daha sonra bunları cumhurbaşkanına, hükümete ve bakanlara iletip acilen önlem almalarını talep ettiklerini aktardı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Rıfat Hisarcıklıoğlu, Çorum İli Odalar ve Borsalar Müşterek İstişare Toplantısı ve Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada bir süredir ekonomide çalkantı yaşandığına işaret etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Eldekini muhafaza etme dönemi. Tüccar ve sanayicimizin ticaret, üretim ve istihdam kapasitesini korumamız lazım. Kapanan her bir işletme, üretimi durduran her bir fabrika hepimizin, 80 milyonun kaybı demektir. Bizler her gün faizlerle, kurlarla ve her gün karşımıza çıkan farklı bürokratik mevzuatla mücadele halindeyiz. Bin bir türlü sıkıntı yaşarken devletimizden tek istediğimiz var, yanımızda olduğunuzu göstermesidir” ifadesini kullandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te kara kış hazırlığına kriz engeli

SONRAKİ HABER

'Otomotiv sektöründe satışlar yüzde 72 düştü'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...