21 Ekim 2018 13:18

'Soru sormak gazetecinin görevidir'

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden 'yaptığınız gazetecilik değil, maskaralık’ diyen Tarım ve Orman Bakanı'na yanıt: Soru sormak gazetecinin görevidir

Fotoğraf: AA

Paylaş

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Fox TV muhabirinin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ihalesiz et alımı konusundaki iddialarla ilgili sorusuna ‘maskaralık’ demesine tepki gösterdi.

İGC yönetim kurulu imzasıyla yapılan açıklamada Bakan Pakdemirli ile ilgili, “Fox Tv muhabirine kullandığı ifadeleri gazetecilik mesleğine yapılmış bir hakaret olarak görüyor ve kınıyoruz” denildi.

HABER ALMA HAKKINA ENGELLEME

Açıklama şöyle devam etti: “Pakdemirli’nin kendisine yöneltilen soruya ‘ıvır zıvır işlerle uğraşmayın, yaptığınız gazetecilik değil, maskaralık’ şeklinde yanıt vermesi, gazetecilik mesleğine yapılan bir hakaretin ötesinde halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir engellemedir. Doğru bilgiye ulaşmak, halka doğru ve tarafsız haber ulaştırmak gazetecinin görevi ve sorumluluğudur. Gazetecinin bu asli görevini yerine getirirken ilgili yetkililere soru yöneltmek yaşamsal haklar arasında yer alır. Gazeteci kamu yaşamını belirleyen, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme, araştırma, soru sorma hakkına sahiptir. Gazeteciler, her kosulda  mesleklerini yapma mücadelesini sürdürecektir.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Elektrik faturasında TRT payına devam

SONRAKİ HABER

Alayumat ve Akman'ın davasında Genelkurmay’dan bir yıldır yanıt yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...