21 Ekim 2018 11:21

'Barolar saldırılara karşı disiplin hukukunu işletmelidir'

Baro genel kurullarında yaşanan saldırıları değerlendiren Avukat Tugay Bek saldırganlara karşı disiplin hukukunu işletmesi gerektiğini belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Avukat Tugay Bek, baro genel kurullarında kürsüde konuşan ve önerge veren avukatlara yönelik saldırılara tepki göstererek baroların saldırganlara karşı disiplin hukukunu işletmesi gerektiğini belirtti.

Avukat Tugay Bek baro seçimlerinde yaşanan saldırıları Evrensel'e değerlendirdi. Baro genel kurullarında hiç alışık olunmayan bir şekilde kürsüde konuşan, önerge veren avukatlara yönelik organize saldırıların gerçekleştirildiğini ifade eden Bek; “AKP iktidarının mahsulü, yeni tip avukatlar, mesleğin onurunu, hukuku, demokrasiyi ve adaleti savunan meslektaşlara karşı tetikçi olarak kullanılıyor." dedi.

“İktidara geldiğinden bu yana, değerli ve saygın olan her bir şeyi yok etmek, zarar vermek AKP'nin hedefinde oldu” diyen Bek şunları söyledi: “Bu yaklaşımın uzantısı olarak o kadar çok hukuk fakültesi açtırdılar ki kapasitesi ile ancak açık öğretim fakültesine yerleşebilecek ya da lise bitince torpil bulup uzman çavuş ya da polis olabilecek tipler, hukuk fakültelerine girip hakim savcı ve avukat olabilme imkanına kavuştu. Apartmandan bozma fakültelerden mezun olanlar,  öteden beri barolarda bir etkinliği bulunmayan çevrelerde, umut ve heyecan yarattı.”

'ÇOĞUNLUĞU SİNDİRMEYİ HEDEFLİYORLAR'

Söyleyecek sözü, bir fikri, genel kurullarda yönetim kademelerinde temsil edilme iddiası bulunmayan bu kesimler, provokasyon ve kargaşa yaratarak barolarda etkinlik kurmayı, çoğunluğu sindirmeyi hedefliyorlar. Recep İvedik'i kendine rol model olarak seçmiş görünen, avukatlık yaptığından kuşku duyulabilecek bu lümpen tayfa, beline silah takıp avukatlara saldırıyor. Siyasi iktidarın, baroları ve meslek örgütlerini ele geçirme, olmazsa bitirme politikası Recep İvedikgillere cesaret vermiş durumda” dedi.

Genel kurullarda yaşanan sistematik ve organize saldırı dalgasına karşı baroların tavır geliştirmesinin zorunlu olduğunun altını çizen Bek: "Genel kurullarda fikri bir tartışma ortamını hedef alan, meslektaşına karşı fiziki ve sözlü saldırıda bulunan, esasen doğrudan baroyu ve genel kurulu hedef alan bu eylem ve yaklaşımlara karşı barolar mutlaka disiplin hukukunu işletmelidir.” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ÇGD: Türkiye medya manipülasyonlarıyla yönetiliyor!

SONRAKİ HABER

Aygün Alüminyum işçileri: Baskılara karşı mücadelemiz sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...