21 Ekim 2018 05:19

Perinçek: Peygamberimiz müstesna bir insandır, büyük bir devrimcidir

Yeni Akit yazarı Mehmet Koçak, Doğu Perinçek’in 'Ateist değil Müslümanım. Cuma namazlarına gitmeye çalışıyorum' dediğini aktardı.

Fotoğraf: İdris Tiftikçi/DHA

Paylaş

Yeni Akit yazarı Mehmet Koçak, "Doğu Perinçek:Ateist değil Müslümanım" başlıklı yazısında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in "Bayram namazlarını kaçırmam, Cuma namazlarına vakit nispetinde gitmeye çalışıyorum. Hz Peygamberimiz müstesna bir insandır. Zulme karşı birleştirici olan ümmet anlayışıyla kabileleri İslam’ın temel prensiplerinde birleştirmeyi başaran büyük bir devrimcidir" dediğini aktardı.

Koçak, Mustafa Armağan ile birlikte Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda Perinçek'le görüştüklerini yazdı. Gerçekleştirilen görüşmede Perinçek’in "İslamiyet ile Türkler, ticaret ve medeniyet ile ahlaki değerleri yüceltmişlerdir. Ümmet anlayışı ile de çeşitli etnik kökenden gelen toplulukları bir arada tutmuşlardır" dediğini kaydeden Koçak, köşe yazısında Perinçek’in şu görüşlerine yer verdi:

“Ben inançlar üzerinden siyaset yapılmasını ve o yüce değerlerin istismarına ısrarla karşıyım. Ancak, merakınızı gidermek için ifade edeyim ki ben ateist değil Müslümanım.

Bayram namazlarını kaçırmam, Cuma namazlarına vakit nispetinde gitmeye çalışıyorum.

Hz Peygamberimiz müstesna bir insandır. Zulme karşı birleştirici olan ümmet anlayışıyla kabileleri İslam’ın temel prensiplerinde birleştirmeyi başaran büyük bir devrimcidir.Ümmetin birleştirici ruhundan uygarlıkla bütünleşen medeniyetler doğmuştur.

İslamiyet ile Türkler, ticaret ve medeniyet ile ahlaki değerleri yüceltmişlerdir. Ümmet anlayışı ile de çeşitli etnik kökenden gelen toplulukları bir arada tutmuşlardır.

Bugün İslam dünyasındaki dağınıklık ancak ümmet anlayışıyla aşılabilir."

Perinçek, daha önce de "Bugün Türkiye'ye tehdit Amerika'dan geliyor, İsrail'den geliyor. Ona karşı en geniş cepheyi kurmak lazım. Tayyip Erdoğan da bunun içindedir. Amerika ve İsrail tehdidine karşı Tayyip Erdoğan'la da birleşilebilir" demişti. (HABER MERKEZİ)

Yazının tamamını okumak için tıklayın…

ÖNCEKİ HABER

İş Bankası raporu: Yem sanayisi ithalata bağlı, tarımcılık çıkmazda…

SONRAKİ HABER

Bozdağ'dan Bahçeli'ye: Kimseden korkum yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...