21 Ekim 2018 04:46

Hakimler isyanda: 'Konkordato komiserliği talebinde bulunmayın'

Hakimler oda kapılarına 'Konkordato komiserliği talebi veya bilirkişilik talepleri konusunda görüşme talebinde bulunulmaması rica olunur' yazısı astı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Ekonomik krizle birlikte her geçen gün konkordato ilanlarına bir yenisi eklenirken adliyelerde de iş yükü arttı. Konkordatoya ilişkin sorulardan yorulan bazı hakimler odalarının kapılarına yazı asmak zorunda kaldı.

Sözcü’den Taylan Büyükşahin’in haberine göre, konkordatonun kapsamını henüz tam olarak bilmeyen avukatlar ve şirket yetkililerinin hâkimlere danışmak istemesi adliye koridorlarındaki trafiği artırdı. Makamlarında sürekli konkordato sorularına maruz kalan hâkimler de odalarının kapılarına uyarı yazıları yazmak zorunda kaldı.

Çağlayan Adliyesi'nde asliye ticaret mahkemeleri hâkimlerinden bazıları oda kapılarına “Konkordato komiserliği talebi veya bilirkişilik talepleri konusunda görüşme talebinde bulunulmaması rica olunur” yazısı astı. Bazı hâkimlerin ise “Hâkimlerle odada görüşülmez, kanunen yasaktır” yazısını asmaları dikkat çekti.

Kapıya astıkları yazılarda doğrudan “suç” uyarısında bulunan hâkimler, “Sadece duruşmada görüşülür. Duruşma dışında ifade edilmek istenen her şey ön bürodan veya UYAP'tan dilekçe ile verilir. Hâkime danışılmaz. Aksi hareket adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs olur” ifadelerini kullanarak, ilgili kanun maddelerini de hatırlattılar. (HABER MERKEZİ)

Konkordato nedir, işçi alacaklarını nasıl etkiler?

ÖNCEKİ HABER

HDP'den Erdoğan'a: Bir kez daha bu sonucu kaldırabilecek misiniz?

SONRAKİ HABER

İş Bankası raporu: Yem sanayisi ithalata bağlı, tarımcılık çıkmazda…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...