17 Eylül 2012 07:53

Erdoğan: Millet İmam Hatip'le kucaklaşıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Denizli’de yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde konuştu.'SİLAH BIRAKIRLARSA OPERASYONLAR DURUR'Erdoğan, son 1 ayda 500 PKK'linin öldürüldüğünü söyleyerek "Örgüt silah bırakırsa operasyonlar durur&q

Erdoğan: Millet İmam Hatip'le kucaklaşıyor
Paylaş

'SİLAH BIRAKIRLARSA OPERASYONLAR DURUR'

Erdoğan, son 1 ayda 500 PKK'linin öldürüldüğünü söyleyerek "Örgüt silah bırakırsa operasyonlar durur" dedi. Erdoğan "Bir yandan ülkeyi büyütecek, bir yandan bu bölücü terör örgütüyle yılmadan mücadele edeceğiz" dedi.

'İMAM HATİPLERİ TERÖRİST YETİŞTİRMEDİĞİ İÇİN Mİ KAPATTINIZ?'

Eğitimde büyük reformlar gerçekleştirdiklerini öne süren Erdoğan, "Türkiye genelinde millet artık imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor. Bu okullarla hasret bugün sona eriyor" dedi.

"Milletin bu okullarından ürkenler, öcü gibi görenler maalesef bu okulların kapılarına kilit vurmuşlardı. Orta sınıfı kapattılar, katsayı getirdiler" diyen Erdoğan "İmam hatiplerin önünü kesebilmek için tüm meslek okullarına, vebalı muamelesi yaptılar" şeklinde konuştu.

"İmam Hatip okullarından terörist, anarşist yetişmediği için mi imam hatipleri kapattınız" diye soran Erdoğan 4+4+4 eğitim sistemine dair de şunları söyledi: "Bu sistem yerine oturacak sorunsuz şekilde işleyecektir. Bu yıl eksiklerimiz, hatalarımız olabilir. Fiziki noktada da bazı sıkıntılar yaşayabiliriz. Bu ülkenin Abalıoğlu ailesi gibi hayırseverleri bu açığımızı da süratle devlet-millet el ele vermek suretiyle gidereceğiz ve 30 kişilik sınıflara da bir an önce kavuşacağız.

Bitmedi, bakınız çok ilginç okula başlama yaşını 66 aya çektik. Bu yıl ilk kez yavrularımız okula başlıyorlar. Aslında çocuklarımız geçtiğimiz hafta okula başladılar. Bu haftadan itibaren de onlar için hazırladığımız özel müfredatla yeni sistemle eğitimlerini almaya başlayacaklar."

Bu yılla birlikte seçmeli derslerin de başladığını hatırlatan Erdoğan, 66 aylık çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerin başlattığı kampanya için "ana muhalefet partisinin kampanyası" dedi. Erdoğan, rapor alanların oranının yüzde 4 olduğunu açıkladı.

'BUNLAR KUR'AN'DAN ACAYİP KAÇARLAR'

"Bunlar Kuran’dan acayip kaçarlar. Ciddi manada rahatsız olurlar. Çünkü bunlar hayatlarında Kuran’ı mezarda okutmak için düşünmüşler. Mehmet Akif ne diyordu? 'İnmemiştir Kuran şunu hakkıyla bilin, ne mezarlıkta okunmak ne fal bakmak için.' Onlar misyonlarının gereğini yapıyorlar. Onlar tarihleri boyunca din eğitimine karşı çıktılar. Bunu yasakladılar, engellediler. Bugün de aynı şekilde, milletin evlatlarının dinini öğrenmesini engellemeye çalışıyorlar" diyen Erdoğan 66 aylık olan kendi torununun da bugün okula başladığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP’den Esat Oktay’a müebbet hapis!

SONRAKİ HABER

Yazar Necmi Selamet anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...