20 Ekim 2018 17:13

Ziyaret için gelen Alman sendikacılar sınır dışı edildi

Türkiye'de sendikaları ziyaret etmek amacıyla İzmir'e gelen Alman sendikacılardan oluşan heyette yer alan 2 kişi sınır dışı edildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Türkiye'de bulunan sendikaları ziyaret edip dayanışma geliştirmek amacıyla sabah saatlerinde İzmir'e gelen Alman İş ve Yaşam Derneği (Arbeit und Leben NRW) ve beraberindeki çeşitli sendika temsilcileri, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 2 No’lu Şubesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, İş ve Yaşam Derneği Temsilcisi Susan Duetschke, Almanya Eğitim Sendikası (GEW) Temsilcisi Süleyman Ateş, Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Açıklamada konuşan Duetschke, sabah saatlerinde Alman Hizmet Sendikası (VER-Dİ) üyesi Martin Rapp ve Dirk Hansen'in Adnan Menderes Hava Limanı'nda gözaltına alınıp sınır dışı edildiklerini aktardı.

‘SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Heyetteki 2 kişinin geri gönderilmesinden dolayı ziyaretlerini yarıda bırakacaklarını söyleyen Duetschk, arkadaşlarının neden gönderildiğini bilmediklerini söyledi. İzmir ve Diyarbakır’ın yerelindeki sendikacılarla diyalog kurarak 4 gün boyunca çalışma yürütmeyi amaçladıklarını belirten Duetschke, arkadaşlarının geri gönderilmesine ilişkin sessiz kalmayacaklarını söyledi.

‘ORTAK MÜCADELE ENGELENEMEYECEK’

Eğitim Sen üyesi Ercüment Alkan da, heyete ilişkin görüşmeler planladıklarını söyleyerek, “Eylül ayı sonunda Tayyip Erdoğan ve Angela Merkel görüşme sağlanmıştı. Aralarında çoğu zaman çelişkiler olan sermaye grupları söz konusu sınıflar olunca antidemokratik uygulamalarda bir araya gelebiliyor. Fakat farklı ülkelerde işçi sınıfların bir araya gelmesi olduğunda bu basit girişim bile hızla sekteye uğratılıyor. Biz bu antidemokratik uygulamalara karşı mücadele ettik etmeye devam edeceğiz” dedi. (İzmir/MA)

ÖNCEKİ HABER

İnşaatın 10'uncu katından düşen işçi öldü

SONRAKİ HABER

Samsun'da Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde yangın çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...