20 Ekim 2018 15:56

103 Korkmaz İnsan Futbol Turnuvası başladı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen 103 Korkmaz İnsan Barış ve Dostluk Turnuvası Antalya’da başladı.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

10 Ekim Ankara Katliamında hayatını kaybeden 103 insan anısına düzenlenen 103 Korkmaz İnsan Barış ve Dostluk Turnuvası’nın üçüncüsü Antalya’da başladı. Antalya Emek ve Demokrasi güçleri tarafından organize edilen ve Muratpaşa Belediyesi tarafından desteklenen turnuva bu yıl siyasi parti, işçi sendikaları, kamu emekçileri, gençler, öğrenciler, dernekler, alevi kurumlarının ve değişik sosyal grupların kurduğu 8 kadın, 38 erkek olmak üzere toplam, 46 takımın katılımı ile Muratpaşa Konuksever Stadyumunda başladı. Turnuvanın açılış konuşmasını turnuva komitesi adına Can Çıldır yaptı.

Çıldır konuşmasında “Bu gün Ankara’da yitirdiğimiz 103 insanımızın anısına burada bir aradayız. Eşitliğin, adaletin, barışın sesi olmak için Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’da buluştuğumuz, yaşamımız boyunca ortak olacağımız en güzel yolculuk ve buluşmaydı 10 Ekim Barış mitingi. Ve en kanlı günlerimizden biri. Veysel’den Mehmet Amca’ya, Korkmaz’dan Meryem Ana’ya, yediden yetmişe hepimizin kansız bir gökyüzüne bakma isteğinin IŞİD tarafından kana bulandığı bir günümüzdü. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, uzun yıllar Antalya’da mücadele vermiş, emek harcamış ve Ankara’da yaşamını yitirmiş olan Kokmaz Tedik yoldaşımız ve tüm ölenlerimizi unutmamak, unutturmamak için düzenlediğimiz Barış ve Dostluk Turnuvasının bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Bugün bu turnuvada yarın sokakta, hayatın her alanında biz ölenlerimizi yaşatacağız” dedi.

Turnuvaya katılan 3. Havalimanı inşaatında işçi olarak çalışmış bir genç, Havalimanı’nda yaşanan sorunları ve haksızlıkları, iş bırakma eyleminin nedenlerini anlattı.

Turnuvada EMEP GYK üyesi Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik de bir konuşma yaparak katliamın ardından başlayan hukuki süreci anlattı.

Turnuva “Yavuzeli Kültür Derneği - Korkmaz Kadınlar” ve “Alyazma-Nar Taneleri” takımları arasında yapılan maçlarla başladı.

ÖNCEKİ HABER

İşçilerin ‘Nobel Ödülü’ sahibini arıyor

SONRAKİ HABER

Bahçeli'den Andımız çıkışı: Bozdağ 'ben Kürdüm' desin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...