17 Eylül 2012 07:21

Suriye Türkiye’yi BM’ye şikayet etti

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) genel sekreteri ve Uluslararası Güvenlik Konseyi başkanına bir mektup göndererek Türkiye hakkında şikayette bulundu.Bakanlık mektubunda; Türkiye hükümetinin, uluslararası kanunlar ve komşuluk ilişkilerine açık bir ihlal olarak Suriye’deki “terör

Suriye Türkiye’yi BM’ye şikayet etti
Paylaş

Bakanlık mektubunda; Türkiye hükümetinin, uluslararası kanunlar ve komşuluk ilişkilerine açık bir ihlal olarak Suriye’deki “terör gruplarına” destek sağladığı belirtildi. “Terör gruplarının Suriye halkına karşı terör eylemleri düzenlemeleri için Türkiye hükümetinin her türlü desteği sunduğu”nun ifade edildiği mektupta, Türkiye’nin havalimanlarını ve Suriye ile sınırlarını “teröristlere” ardına kadar açtığı kaydedildi.

Bakanlık mektubunda; “Türkiye hükümetinin Suriyeli masum vatandaşları katletmek, mülklerini havaya uçurmak, ülkede bozgunculuk ve kaosu yaymak için tekfirci, Vahhabi ve Kaide terör örgütünden binlerce teröristin sınırları üzerinden Suriye'ye girmelerine izin verdiği” ifade edildi.

Mektupta, başta ABD olmak üzere Batılı emperyalist güçler ile birlikte işbirlikçi Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’ye yönelik, “isyancı olarak tanımlanan teröristlere” parasal yardım ve eğitim sağladıkları yönünde suçlamalarda bulunuldu.

‘TÜRKİYE’DE EĞİTİLİYORLAR’

“Yabancı ülkelerden gelen Suriye’ye düşman örgütleri barındırıp silah ve para desteği vermekle yetinmeyen Türkiye hükümetinin teröristleri eğitmek için eğitim kampları açtığı, onları kucaklayıp ağırladığı” kaydedilen mektupta, “Muhalif bir Türk milletvekili Türk hükümetinin Suriye’de olaylar başlamadan önce kurduğu kamplarda barındırdığı mültecilerin yeni dinci savaşçılar olduklarını, bir gün Türkiye’ye karşı savaş açabileceklerini söylemişti” denildi.

Bakanlığın mektubunda, dünya basın organlarının son aylarda Türkiye hükümetinin Libya’dan ve başka ülkelerin “terör tüccar ve komisyoncularından” yüzlerce ton silah aldığı ve bu silahları güvenlik konseyinin kararlarını çiğneyerek Suriye’deki El Kaide ve cihatçı gruplara ulaştırdığı yönünde haberler yayınladıklarına işaret edilerken Suriye güvenlik birimlerinin “terörist ve katliam çetelerinin” elinde Türk silahları yakaladığına dikkat çekildi.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı mektubunda, “bu katliamlara Türkiye ile BM Güvenlik Konseyinde ağırlığı olan bazı ülkelerin yanı sıra Suriye’ye komşu ülkelere silah gönderen, Suriye halkına karşı terörü ve katliamı finanse eden Katar, Suudi Arabistan ve Libya arasındaki ahlaksız ittifaklar nedeniyle suskun kalmak terörü desteklemek, Suriye’de kin, katliam ve terörü körüklemektir” denilerek bu uluslararası ve bölgesel taraflar “terörü destekleyen” eylemlerini sonlandırmamaları halinde destekledikleri terörün kendilerini de vurabileceği konusunda uyarıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bekaroğlu’dan Kurtulmuş’a tepki

SONRAKİ HABER

AKP’den Esat Oktay’a müebbet hapis!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...