20 Ekim 2018 12:55

Hakkari halkı Leyla Güven’i aralarında istiyor

HDP milletvekilleri, tutuklu bulunan milletvekili Leyla Güven adına Hakkari merkez ve ilçelerinde çalışmalar yürüttü.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Saliha Aydeniz, Semra Güzel, Ayşe Sürücü ile Sait Dede, tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven adına Hakkari merkez ve ilçelerinde çalışmalar yürüttü.

Kent merkezinde halka bir araya gelen milletvekili heyeti, ardından sırasıyla Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerine de giderek esnaf, aile ve köy ziyaretlerinde bulundu.Yapılan sohbetlerde iradelerinin cezaevinde değil, kentlerinin sokaklarında olmasını istediklerini dile getiren yurttaşlar, seçtikleri köy muhtarlarından milletvekillerine kadar iradelerini hiçbir şekilde tanımayan iktidarın tüm Kürtlere savaş açtığını dile getirdi.

Heyette yer alan isimlerden HDP Urfa Milletvekilli Ayşe Sürücü, bulundukları temas ve ziyaretlerine ilişkin Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu. Halk iradesinin tanınmazlığın en üst seviyede olduğu merkezlerden birinin Hakkari olduğunu söyleyen Ayşe Sürücü, “Daha önce de seçilen Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan tutuklanarak cezaevine konuldu. Zeydan ve Irmak halen cezaevinde hukuksuz bir şekilde tutuluyor. Şimdi de Leyla Güven hukuksuz bir şekilde içerde tutuluyor ve yapılan tahliye taleplerinin hiçbiri kabul edilmiyor. Burada sadece milletvekilliğine yönelik bir saldırı söz konusu değil. Muhtardan belediye eş başkanlarına kadar bir saldırı var” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van halkı: Yanıtı yerel seçimlerde vereceğiz

SONRAKİ HABER

İlaçta kota var, ham madde girişi sıkıntılı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...