20 Ekim 2018 11:59

Kılıçdaroğlu: Demokrasiye karşı hepimizin sorumluluğu var

Kemal Kılıçdaroğlu: Bir ülke düşünün, özel ve kamu dahil olmak üzere, medyanın neredeyse yüzde 90’ı, sadece ve sadece tek bir kişinin kontrolünde. 

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Oxford Üniversitesi bünyesinde yer alan Oxford Union’da öğrencilere hitap etti.

Oxford Union’un dünyanın en eski tartışma platformu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nden demokrasiye pek çok konuda açıklamalarda bulundu. “Demokrasiye karşı hepimizin sorumluluğu var” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir ülke düşünün, devleti yönetenler, harcadıkları paraların hesabını halkına vermiyor. Yaptıkları sarayların, inşa ettikleri büyük şehir hastanelerinin, havaalanlarının, köprülerin maliyetini, bırakın halkı, o ülkenin parlamentosu dahi bilmiyor” ifadelerini kullandı.

BİR ÜLKE DÜŞÜNÜN...

“Bir ülke düşünün; Yasama, yürütme ve yargı, tümüyle bir kişinin kontrolünde” diyen CHP Lideri şunları söyledi:

“Yani güçler ayrılığı ilkesi yok. Devlet yönetiminde olması gereken, denge ve denetleme kurumları fiilen bulunmuyor.

Bir ülke düşünün, özel ve kamu dahil olmak üzere, medyanın neredeyse yüzde 90’ı, sadece ve sadece tek bir kişinin kontrolünde. 

Bir ülke düşünün, kimin terörist, kimin ajan olup olmadığına, tek bir kişi karar veriyor. Ve mahkemeler o kişinin söylemini yargı kararına dönüştürüyor. 

Bir ülke düşünün, kamuda istihdamın ve yükselmenin ölçüsü olarak liyakat; yani bilgi, birikim ve deneyim değil, otoriteye sadakat esas alınıyor. 

Bir ülke düşünün, “Barış” istediler diye, yüzlerce akademisyen, üniversitelerden atılıyor. Akademik unvanları ellerinden alınıyor.

Bir ülke düşünün milletvekilleri tutuklu, belediye Başkanları görevden alınıyor, otoriteye yakın belediye Başkanları dahi zorla istifa ettiriliyor.

Bir ülke düşünün, ülkenin, ana muhalefet partisi liderinin yaptığı haklı eleştirilere tahammül edilemiyor, yüksek tazminat davaları açılıyor ve davalar öncesinde hâkimler değiştirilerek, verilen olağanüstü para cezaları ile muhalefet susturulmak isteniyor.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van Gölü'nde yeni bir balık türü keşfedildi

SONRAKİ HABER

6 il için kuvvetli yağış uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...