20 Ekim 2018 11:56

Ahmet Türk: Batıda diğer partilerle bir formül şart

HDP Diyarbakır’da 'Yerel Yönetimler Çalıştay'ı gerçekleştirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP’nin Diyarbakır’da gerçekleştirdiği “Yerel Yönetimler Çalıştay”ında konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Kürtlerin mücadeleden vazgeçmeyeceğinin altını çizdi. “40 yıllık bir mücadelenin sonucunda geldiğimiz nokta ortada. Türkiye’de demokrasiyi rafa kaldıran bir anlayışla karşı karşıyayız” diyen Ahmet Türk, “Bize düşen de bu demokrasi mücadelesini güçlü hale getirmek bunu büyütmek ve yükseltmektir. Bu nedenle bütün yanlışlarımıza, eksiklerimize rağmen halk bugün daha doğru kararlar vererek, doğru çalışmalar ortaya koyarak bu süreci güçlü bir hale getirmemizi bizden beklemektedir” diye konuştu.

Türk devamında şu ifadelere yer verdi: “Bu mücadele 40 yıllık bir mücadele, HEP, DEP’in, HADEP’in yarattığı değerler var. Birçok bedeller ödendi. Vedat Aydınlar, Mehmet Sincarlar, Abdulsamet Sakıklar var. Ama sanki bu mücadele 2014’te başlamış gibi bir algı yaratılıyor. Bir hafızanın yok edilmesi tehlikesiyle karşı karşıyayız. O mücadelemizi bir bütün olarak halkımızın özgürlük ve demokrasi mücadelesi olarak görmek lazım. Böyle bir anlayışla birbirimize sarılmamız lazım.”

'HEM BATININ HEM DE DOĞUNUN KAZANILMASI ŞART'

Ahmet Türk konuşmasında yerel seçimlerde hem batının hem de doğunun kazanılması gerektiğini belirterek; AKP’nin başta batı illerinde yenilmesinin zorunluluğuna vurgu yaptı. Türk şunları söyledi: “Biz eğer İstanbul’da Mersin’de Ankara ve Adana’da bu iktidarın yerellerdeki başarısını ortadan kaldıracak bir formül oluşturamazsak bu ceberut iktidardan kurtulamayız. Bunun için çok yoğun çalışmalıyız” dedi. Bütün Kürt siyasi partileri ile bir dayanışmayı gerçekleştirmek gelecekle ilgili önemli bir projedir. Dürüst ve açık konuşuyorum. Bu mesajı vermek için bu partilerle görüşme yapmak, onları kazanmaya yönelik çalışma yapmak lazım. Batıda da bu iktidarı sonlandırmak için çalışmalar yapmak lazım. 1973 yılından beri parlamentoda yer aldım. Şunu gördük. Süleyman Demirel İstanbul, Ankara, İzmir’i kaybettiği gün iktidarı kaybetmiştir. Özal öyle. Biz Mersin, Adana, Ankara, İstanbul’da bunu gerçekleştirecek güce sahibiz. Bunu yapacak çalışmalar yapmamız lazım. Bu işi kavrayarak buna göre hazırlıklar yapmamız lazım” diye konuştu. 

Ahmet Türk’ten önce kürsüye gelen HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de, çalıştayın basına açık kısmında konuşmalar yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Brexit karşıtları Londra’da yürüyüş düzenledi

SONRAKİ HABER

Kadim kültürleri ve insanlarını tanımak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...