20 Ekim 2018 11:54

Maltepe'de kadınların belediyeden istediği 10 acil talep

Maltepeli kadınlar, Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kadın Dostu Kent: Maltepe’ Çalıştayında bir araya geldi, 10 talep sıraladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Maltepeli kadınlar, Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kadın Dostu Kent: Maltepe’ Çalıştayında bir araya geldi.

Gazeteci Melis Alphan ‘Kent ve Kadınların Güvenliği’, gazeteci Ferhat Boratav ‘Toplumsal Cinsiyet Endeksi ve Medya’, KA.DER Eski Başkanı Çiğdem Aydın ‘Siyasette Eşit Temsiliyet Mücadelesi’, KAGİDER Genel Sekreteri Yeşim Müftüler Seviğ ‘Kadın Girişimciler ve Kent’ konulu konuşma yaptı. Kadınların yaşadığı sorunlara ilişkin pek çok başlığın masaya yatırıldığı çalıştayda öneriler de sıralandı.

Çalıştayda 10 gruba ayrılarak öncelikli sorunları hakkında çalışma grupları oluşturan kadınlar, sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel hizmetler, kadına yönelik şiddet, ulaşım ve konut, siyasette eşit temsil, toplumsal cinsiyet eşitsizliği farkındalığının arttırılması, ev emeğinde ortaklık, olumsuz yargılarla mücadele ve istihdam başlıkları altında sorunları tespit etti.

Kadınlar belediyeden öncelikli talep ettikleri 10 hizmeti şöyle sıraladı:

Her mahalleye psikolojik danışma merkezi, ilçede eğitim gören kız çocukları için yurtlar, engelli çocuklar için gündüz bakımevleri, toplu taşıma araçlarına kadınlar için alarm, her evden ihtiyacı olan bir kişinin işe alınması, toplu ulaşım araçlarına ücretsiz servis, yönetimlerde kadın kotasının arttırılması, cinsel eğitimle ilgili bilgilendirici etkinlikler, ailelere danışmanlık hizmeti, kadın kimliği hakkında farkındalık yaratılması.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, talepler için çalışmalara başlayacaklarını söylerken, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da siyasette kadın temsilini arttıracak çalışmalar yaptıklarını aktardı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de 30 bölge, özel güvenlik bölgesi ilan edildi

SONRAKİ HABER

Brexit karşıtları Londra’da yürüyüş düzenledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...