20 Ekim 2018 11:48

'Cezaevinde havalandırmada IŞİD tehdidi' iddiası

'IŞİD ve FETÖ sanıkları havalandırmaya çıktığında kardeşimi tehdit ediyor.'

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Mardin'den Tarsus’a, oradan da Kayseri Bünyan Cezaevi’ne sevk edilen Berivan Bitmen, yolda darbedildiklerini ailesine aktardı. Bitmen, havalandırmada da IŞİD ve FETÖ tutuklusu kişilerin “tehdit, küfür ve fiziksel” şiddetine maruz bırakıldıklarını bildirdi. 

Mardin’de 3 yıl önce tutuklanmasının hemen ardından Mersin Tarsus Cezaevi’ne sevk edilen Berivan Bitmen, Ağustos ayında Kayseri Bünyan Cezaevi’ne gönderildi. Sevkler nedeniyle tedavi süreçleri yarım kalan Bitmen’e sürekli disiplin cezaları verildiği belirtildi. Ailesi Batman’da olduğu i.in ailesiyle sık Bitmen, geçtiğimiz hafta ablası Sümeyye Erol’u telefonla arayarak, yaşadıkları sorunları illetti. 

‘YOLDA DARBEDİLDİK’

Kardeşinin Bünyan Cezaevi’ne gönderildiğinde yolda darbedildiğini iddia eden Erol, “Kardeşim Tarsus’tan sürgün edildikten sonra hangi cezaevinde olduğunu bilmiyorduk. İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvuru yaptıktan sonra  kardeşimin nerede kaldığını öğrendik. Disiplin cezaları kalktıktan sonra yaptığımız görüşte ise Berivan ile sürgün edilenlerin darbediliğini öğrendik” dedi. Bitmen’in tutuklandığı günden bu yana iki disiplin cezası aldığını belirten abla Erol, “Kardeşime bilinçli olarak disiplin cezaları veriliyor ki infazı yansın. Kardeşim hüküm almasından sonra eğer bir disiplin cezası daha alırsa infazı yanacak” diye belirtti. 

‘HAVALANDIRMADA TEHDİT’

Kardeşine cezaevinde hakaret ve küfürlerin devam ettiğini anlatan Erol, “Kardeşimin şu an kaldığı cezaevinde yan koğuş ve hücrelerinde IŞİD ve FETÖ’den tutuklular bulunuyor. Havalandırmaya çıktıkları zamanlar kendilerine yönelik tehdit, küfür ve fiziksel şiddet uygulanıyor, pet şişelerle saldırıda bulunuluyor” iddiasında bulundu. Erol, kardeşi ve diğer tutuklulara yönelik baskılara ilişkin İHD’ye başvururken, aynı zamanda suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (Batman/MA)

ÖNCEKİ HABER

Faşizm; tek ülkede değil… Her yerde

SONRAKİ HABER

Hakkari'de 30 bölge, özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa