20 Ekim 2018 11:42

Korsakoff hastası tahliye talebiyle açlık grevinde

Wernicke Korsakoff hastası Kemal Özelmalı açlık grevinde: Bir korsakofflunun cezaevinde kalması cinayettir.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Tahliye edilme talebiyle 23 gündür açlık grevinde olan Wernicke Korsakoff hastası tutuklu Kemal Özelmalı’nın durumu gün geçtikçe ağırlaşıyor. Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi Üyesi Bekir Sıtkı Keçeci, “Bir korsakofflunun cezaevinde kalması cinayettir” dedi.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde toplamında 30 yılı aşkındır süredir tutuklu ve Wernicke Korsakoff hastası Kemal Özelmalı, “Cezaevinde kalamaz” raporu olmasına rağmen serbest bırakılmıyor. Koğuş arkadaşları, Özelmalı’nın tahliye talebiyle 23 gündür açlık grevi eyleminde olduğunu iletti. 

Aynı zamanda bağırsak, prostat, idrar tutamama, görme ve duymada azalma, denge bozukluğu, kol ve bacaklarda uyuşma rahatsızlıkları yaşayan Özelmalı’nın Adli Tıp Kurumu’na sevki için Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvurudan sonuç alınamadı. 

‘CİDDİ HASTALIKLARLA BOĞUŞUYORDU’

1990’lı yıllarda Ankara Ulucanlar Merkez Cezaevi’nde Özelmalı ile birlikte tutuklu bulunan, aynı zamanda Wernicke Korsakoff hastası olan Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi Üyesi Bekir Sıtkı Keçeci, Özelmalı’nın biran önce tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdi. Özelmalı’nın cezaevinde açlık grevinde olduğunu medyadan öğrendiğini aktaran Keçeci, Özelmalı’yı en son 2002’de ziyaret ettiğini ve o dönemde de ciddi sağlık sorunlarının olduğunu söyledi. Özelmalı’da unutkanlık olduğunu ve kendisine bakamayacak durumda olduğunu dile getiren Keçeci, “Şimdi cezaevi koşullarında kendi yaşamını idame ettirmesi olası bir durum değildir” diye konuştu. 

Kamuoyuna da çağrıda bulunan Keçeci, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir korsakofflunun cezaevinde kalması aslında bir cinayettir. Bakın ben bir korsakofflu olarak dışarıda yaşam sürmeme rağmen 8 ameliyat geçirdim. Ben ayakta durabiliyorum şu anda sadece beynimde yakın bellek kayıp sorunu var. Ama Kemal Özelamalı’nın hem yakın bellek hem de geriye dönük bellek sorunu var. Kemal şuanda ne yiyip içtiğini bilmediği bir durumda. Kemal sodyum değerinden dolayı her an yaşamını yitirebilir. Bunun dolayı Kemal’in hemen serbest bırakılması gerekir.” (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Halk sağlığı tehdidi: İlaçta kota var, hammadde girişi sıkıntılı

SONRAKİ HABER

JES'ler nedeniyle tarımsal ürünlerde yüzde 50 kayıp var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa