20 Ekim 2018 04:18

Mardin Derik’in ilk kadın muhtarı da görevden alındı

Mardin Derik ilçesinin ilk kadın muhtarı Nebahat Durmaz görevden alındı.

Logo: İçişleri Bakanlığı

Paylaş

Mardin Derik ilçesinin ilk kadın muhtarı Nebahat Durmaz görevden alındı. Durmaz kendisine görevden uzaklaştırılmasına dair herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Mardin’in Derik ilçesinin ilk kadın muhtarı 55 yaşındaki Nebahat Durmaz’ın da aralarında bulunduğu 9 muhtar İçişleri Bakanlığının talimatıyla görevden uzaklaştırıldı. 

‘BEN SADECE KÖYÜME HİZMET ETTİM’

Ekmek ve Gül'den Hilal Tok'un haberine göre, Kocasını 17 sene önce kaybeden ve 7 çocuğunu hayvancılık yaparak büyüten Durmaz, muhtar olduktan sonra da köyünde önemli adımlar attı: Köye yas evi yaptırdı, yol yaptırdı ve su getirdi.Yaşlıları ve yoksul aileleri tespit ettirip yardım ve maaş sağladı, kimine ev yaptırdı... Tüm bunları yaparken defalarca Kaymakamlığın, Valiliği ve Belediyenin yolunu tuttu: “Köyüme de milletimi de hizmet ettim. Tırnak kadar suçum yok eminim. Araştırılacak ve beni görevden alanlar utanacak. Ben sadece çocuklarıma, köylüme, komşuma sahip çıktım ve beni bu köylüler seçti.”

Görevden alınmayı hiç beklemediğini ve hak etmediğini söyleyen Durmaz kararı duyunca şaşırdığını ve üzüldüğünü ifade etti.

'KARARIN HAKSIZLIĞINI ORTAYA ÇIKARACAĞIM'

Mardin bölgesinde ikinci kadın muhtar olan ve Derik ilçesinin ilk kadın muhtarı olan Durmaz “En azından buna saygı gösterilseydi” diyerek tepkisini dile getirdi.

Durmaz “Avukat tutacağım ve kararın haksızlığını ortaya çıkaracağım. Benim hiçbir suçum yok. Benim bir suçum olsaydı hiç üzülmezdim. Haksızlığa uğradım. Şimdi açıklamayı bekliyoruz, sonra tekrardan adaylığımı koyacağım, hakkımı arayacağım nereye kadar giderse gitsin” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Kaşıkçı'nın öldürüldüğü 'açıklamasına Türkiye ve dünya ne dedi?

SONRAKİ HABER

Saray'a ayrılan bütçe yetişmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...