19 Ekim 2018 17:23

Diyarbakır Barosu: Tahir Elçi cinayeti dosyasında hiçbir ilerleme yok

Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret eden Diyarbakır Barosu’nun yeni yönetimi, 3 yıl geçmesine rağmen Elçi dosyasında ilerleme olmamasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Barosu’nun 46. Olağan Genel Kurulu’nda seçilen yeni yönetimi, çalışmalarına başladı. Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, 28 Kasım 2015 tarihinde Sur ilçesi Dört Ayaklı Minare’nin önünde öldürülen Tahir Elçi’nin Yeniköy Mezarlığı’nda bulunan mezarını ziyaret etti. Ziyarette birçok avukat da katıldı. Mezar başında konuşan yeni Baro Başkanı Aydın, Elçi’nin katledişinin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçse de soruşturma dosyasında herhangi bir ilerlemenin olmadığını hatırlatarak, ulusal ve uluslararası mekanizmaları bu konuda daha çok çalıştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

‘3 YILDIR İLERLEME SAĞLANAMAMIŞ’

Elçi’nin tüm hayatı boyunca cezasızlıkla ve ağır insan hakları davalarıyla mücadele ettiğini belirten Aydın, “Sevgili Başkanımızın bu şekilde bir cinayete kurban gitmesi gerçekten biz hukukçular açısından çok acı verici. Dolayısıyla bir kez daha yenilemek isteriz ki, biz bu soruşturmanın takipçisi olacağız. Neredeyse 3 yıla yakındır soruşturma dosyasında herhangi bir ilerleme sağlanmamış. Her koşulda, her şarta bütün zorluklara rağmen bu cinayetin aydınlatılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

‘HİÇBİR MAZERET KABUL ETMEYECEĞİZ’

“Bizce cinayetin failleri bellidir” diyen Aydın, şöyle devam etti: “Onlarca kameranın önünde gerçekleşen bir cinayet var ancak biz soruşturmayı yürüten makamların gerekli hassasiyeti gösterdiklerine inanmıyoruz. Bu konuda gösterilen gerekçe ve mazeretler tatmin edici değildir. Biz bunları hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Sayın Başkanın cinayetinin aydınlatılması için hem ulusal hem de uluslararası mekanizmalara gerekli başvurular ve takiplerini gerçekleştireceğiz.” (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Karadon madeninde iş kazası: 2 madenci yaralandı

SONRAKİ HABER

Almanya, Suudi Arabistan'a 417 milyon avroluk silah sattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...