19 Ekim 2018 17:11

Vanlılardan ‘kayyım' yanıtı: Sandıkta irademizi ortaya koyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimlere ilişkin 'Kayyım tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz' sözlerine Vanlılardan yanıt geldi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "'Bu seçimlerde de teröre bulaşmış olanlar sandıktan çıkarsa gereğini yapıp kayyım tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz'" söylemine yanıt veren Vanlılar, bu sözlerle Kürtlerin sandıktan uzak tutulmaya çalışıldığını belirterek, “Sandıkta kendi irademizi seçeceğiz” dedi.

İpekyolu ilçesinde yaşayan Faysal Acar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlere dönük söylemini dikkate almadığını belirterek, “Van’da bir tane belediyeyi bile AKP alamayacak. Bütün belediyeler yine HDP’nin olacaktır. Biz belediyelerimizi geri alacağız. Kendi oylarımızla seçtiğimiz belediye başkanlarına kayyım atandı. Biz yine de kendi irademizi seçeriz. Devlet kayyım atayabilir ama biz yine her zamanki gibi sandıkta bildiğimizi yapacağız. Erdoğan’ın belediyelerimize yönelik tehditlerini halk olarak protesto ediyoruz. Biz belediyelerimizi kesinlikle alacağız” dedi.

‘KÜRTLERE GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİYOR’

Erdoğan’ın ittifak içerisinde olduğu MHP’ye yaranmak için bu sözleri sarf ettiğini söyleyen Hasan Güler de şunları dile getirdi:

“Bu söylemle Kürtlere gözdağı, milliyetçilere mesaj verilmektedir. Aslında bu seçim sürecinde en çok Kürt halkından korkmaktalar. Tekrardan belediyelerimizi HDP ile geri kazanacağız. Kürtler iradelerine ve oylarına sahip çıkacaktır. Belediyelere tekrardan kayyım atayamazlar. Sadece Kürt haklının sindirmek ve korkutmak için şimdiden böylesi bir söylemi dillendiriyorlar. İnsanların seçim sandıklarına gitmesini istemiyorlar. Zihinlerde ‘Oyumuzu versek dahi bizden geri alacaklar, onun için sandığa gidip oy kullanmaya gerek yok’ algısı yaratıyorlar. Topluma bu düşünceyi empoze etmeye çalışıyorlar. Ama herkes bilsin ki AKP’nin artık hiçbir şansı kalmadı. Seçim günü görüşürüz.”

‘KAYYIMDAN MEMNUN DEĞİLİZ’

Van’da seçimleri HDP’nin ezici bir çoğunlukla kazanacağını dile getiren Hecer Mamuk, Belediye seçimlerinde HDP Van’da tekrardan kazanacaktır. Halkımız AKP’nin bu söylem ve oyunlarına gelmemesi gerekiyor. Belediyeleri tekrardan elimizden almak ile tehdit ediyorlar. Bunun tek amacı halkımızı korkutmaktan başka bir şey değildir. Belediyelerimizi tekrardan geri alacağız ve ne olursa olsun kayyımlara teslim etmeyeceğiz. Halk olarak kayyımdan memnun değiliz. Biz halk olarak o belediyelerimize sahip çıkmak zorundayız. Halk bu kayyımların tekrar atanmasına izin vermemelidir. Herkesi iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadesinde bulundu.  

‘ÖZGÜRLÜK DIŞINDA BİRŞEY İSTEMİYORUZ’

Hüseyin Demir ise, “Doğru bir yoldan özgürlüğümüze doğru yürüyeceğiz. Erdoğan’ın bu söylemi Kürtlere hiçbir iyi şeyi reva görmediğinin göstergesidir. Ama Kürt halkı asla vazgeçmez, yok olmaz. Kürtlerin direnişçi bir yanı vardır. Kürtler asla korkmaz. Van’ın tüm belediyelerini kesinlikle HDP alacaktır. Van halkı barıştan ve özgürlükten başka bir şey istemiyor. Herkes eşit ve kardeş olsun istiyoruz” şeklinde konuştu. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

HDP Grup Başkanvekili Bilgen’den Demirtaş açıklaması

SONRAKİ HABER

Karadon madeninde iş kazası: 2 madenci yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...