19 Ekim 2018 16:55

Gazeteciye ‘maskara’ diyen bakan tepki topladı

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ihalesiz et ithalatını soran gazeteciye ‘maskara’ demesi sosyal medyada tepki topladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, kendisine ihalesiz şekilde yapılan et ithalatını soran gazeteciye “maskara” dedi. Gazetecinin sorduğu soruya verdiği yanıtta ihalesiz et ithalatını da kabul eden Bakan, “İthalat ihalesi sonradan yapılsa ne olur?” dedi.

FOX Haber’in videoyu sosyal medyada paylaşması üzerine Bakan’a tepki yağdı. RSF temsilcisi Erol Önderoğlu, “Ortada bir maskaralık aradığımızda Sayın Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin usulsüzlük iddiaları konusunda soru sorma hakkını kullanan bir gazeteciye reva gördüğü muameleyi görüyoruz. Gazetecilerle konuşmasını bilmeyenler Bakanlık da yapmamalıdır!” dedi. Türkiye Gazeteciler Sendikasının resmi hesabından yapılan açıklamada ise, “Basın özgürlüğü kendimize istediğimiz bir ayrıcalık değil, kamuoyu adına siyasetçileri denetleyebilmemizdir. Hukuksuz işiniz yoksa gazetecilerden korkmayın. Maskara derken madara olmayın” ifadelerine yer verildi.

Bakanın “maskara” sözüne tepki gösteren  Gazeteci Banu Güven, “Gazeteci arkadaşımızın yaptığı hakkıyla gazetecilik. Bakanın yaptığı ise mesleğimize hakaret. Uzunca bir süredir beklemedikleri anda kendilerini zorlayan sorularla karşılaşmadıkları için gazeteciliği de başka bir şey zannediyorlar” dedi. Gazeteci Nevşin Mengü, “Bakan şaşırmış zira AKP epeydir ‘efendim bu müthiş başarınızı neye borçlusunuz’ tipi sorulara alışkın” derken, Uğur Gürses “Gazetecilik tam da bu; ısrarla soru sormak”; Timur Soykan, “Maskaralık gazetecinin sorusunu yanıtlamak yerine hakaret etmektir. Gazeteci işini yapıyor kafasına göre ihale dağıtan bakan soruyu yanıtlamıyor. Asıl işini yapmayan bakandır” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan'da tren halkın arasına daldı: 58 ölü

SONRAKİ HABER

HDP Grup Başkanvekili Bilgen’den Demirtaş açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...