19 Ekim 2018 16:34
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ekim 2018 20:04

Hindistan'da tren halkın arasına daldı: 58 ölü

Trenin, Dussehra Bayramı'nda Ravana heykelinin yakılmasını izlemek için raylara oturan seyircilerin arasına dalmasını sonucu 58 kişi yaşamını yitirdi.

Fotoğraflar: @qazifarazahmad/Twitter

Paylaş

Hindistan'ın Pencap eyaletinde bir yolcu treninin, Dussehra Bayramı kapsamında Ravana heykelinin yakılmasını izlemek için ray çevresinde toplanan kişilere çarpması sonucu ilk belirlemelere göre 58 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı.

Amritsar şehrinin banliyösünde, şehirlerler arası sefer yapan tren, Hindular için kutsal sayılan Dussehra Bayramı için yakılan Ravana heykelini izlemek için ray çevresinde toplanan kalabalığın arasından geçti.

Görgü tanıkları, aynı anda ters istikametten gelen bir başka trenin kaçış yolunu kapatması nedeniyle çok sayıda kişinin trenin altında kaldığını belirtti.

Eyalet Emniyet Sözcüsü S. S. Srivastava, şimdiye kadar 58 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını ifade etti. Kaza nedeniyle 50'ye yakın yaralının ise çevredeki hastanelere sevk edildiği kaydedildi.

Olayda can kaybı sayısının artmasından endişe ediliyor.

 

 

Konu hakkında açıklama yapan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunarak, "Amritsar kazası sebebiyle çok üzüldüm. Yaşanan trajedi yürek parçalayıcı. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralananların da en kısa sürede iyileşmesi için dua ediyorum. Yetkililerden gerekenleri en kısa sürede yapmalarını istedim" ifadelerini kullandı.

Pencap eyaletinin siyasi lideri Amarinder Singh de yaptığı açıklamada, "Yaralılara yardım etmek için mümkün olan her şeyi yapacağız. Bölgedeki yetkililere, yaralılara en iyi tedaviyi sağlamak için her yolu denemeleri direktifini verdim" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gazetecilerin portreleri basın müzesinde

SONRAKİ HABER

Gazeteciye ‘maskara’ diyen bakan tepki topladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...