19 Ekim 2018 16:17

MMO: Kriz derinleşiyor önlemler yetersiz

‘Kriz yıkımına karşı emek kesimlerinin dayanışması, krizin yükünün emek sınıflarına yıkılmaması için etkili mücadele araçları bulması gerekiyor.’

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO), her ay iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez’in katkısıyla hazırladığı sanayinin sorunları bülteninin 42’incisini, sanayideki yüksek işsizlik, enflasyon ve krizin boyutlarına ayırdı. Artan enflasyonun bölüşüm uçurumunu derinleştirdiğine dikkat çekildi ve krizi kabullenmeyen AKP’nin önlemlerinin yetersiz kaldığı, kriz tünelinin ucunun belli olmadığı, çıkışın yılları bulabileceğine dikkat çekildi.

Bültende yüksek enflasyonun yarattığı yoksullaşmaya ek olarak, krizi aşmak üzere kamu kaynaklarının firmalara can simidi olarak kullandırılması ya da kamuda tasarruf adına kısıtlamalara gidilmesi, toplumun yararlandığı eğitim, sağlık, sosyal yardım hizmetlerinin de azalması anlamına geldiğine dikkat çekildi. Bunun da dolaylı bir yoksullaşmanın kapısının açılması anlamına geldiği ifade edilirken, “Bütün bunların üstüne yükselen işsizlik, artan işten çıkarmaların birçok hane halkını mutlak yoksulluğa sürükleyeceği, hele ki toplamda 325 milyar TL’ye ulaşan ihtiyaç ve kredi kartı borçlusu haneleri alabildiğine zorlayacağı bilinmektedir. Bütün bu kriz yıkımına karşı, emek kesimlerinin dayanışması, krizin yükünün emek sınıflarına yıkılmaması için etkili mücadele araçları, etkili yollar bulması gerekiyor” denildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Suudi Arabistan’a mesafeli yaklaşıyor

SONRAKİ HABER

İsveç’te sosyal demokratlar, iş güvenliğinden taviz vermeye hazır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...