19 Ekim 2018 14:35

CHP'den Fuat Oktay'a çağrı: Soru önergemiz cevaplansın

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan: AA ile ilgili soru önergemiz cevaplansın.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Anadolu Ajansı (AA) çalışanlarının çalışma koşullarına dikkat çekti. Toplusözleşme süreci yaklaşan AA ile ilgili “soru önergemiz cevaplansın” dedi.

Türkiye’de basının durumuna dikkat çeken Emecan, AA’nın halkın haber alma yollarının tıkanmasına hizmet ettiğini savundu: “Hapse atılan ve baskılar sonucu işini kaybeden gazeteciler, kapatılan basın yayın kuruluşları, para cezalarıyla işlerini yürütemez hale gelen medya ve en önemlisi bütün bunlar sonucunda halkımızın özgür ve tarafsız haber alma yollarının neredeyse tamamen tıkanmış olmasıdır. Anadolu Ajansı da buna hizmet eder durumdadır. Bu en çok demokrasimize ve ülke itibarımıza darbe vurmaktadır.”

‘ÇALIŞANLARA BASKI YAPILIYOR’

Anadolu Ajansında çalışanlara baskı yapıldığını iddia eden Emecan, “Anadolu ajansında şu anda 4250’ye yakın çalışan vardır. Bunlardan 1052’si kadrolu, 628’i hizmet alımı yoluyla çalışan, 1337 civarındaki serbest haberci ve 1221 kişi de OYP, yani ortak yayın projesi personeldir. Bu sayının yüzde 55’i, 2013 yılı sonrası işe alınanlardan oluşmaktadır. 1221 kişilik ortak yayın personeli de ayrıca araştırılması ve sorgulanması gereken çalışanlardır. Çünkü Anadolu ajansı üzerinden başta TRT World olmak üzere, başka medya kuruluşlarına personel sağlandığı ve oralarda çalıştırıldıkları bize gelen bilgiler arasındadır. Bu da göstermektedir ki ülkemizde işsizlik her geçen gün artarken, Anadolu Ajansı iktidar yakınlarının arpalığı haline getirilmiştir. Yani bir yandan kuruma sürekli yeni çalışanlar alınırken, diğer yandan kurumda; istifa, emeklilik, daha düşük maaşla çalışmaya zorlama ve mobbing gibi uygulamaların her geçen gün arttığı bilgileri gelmektedir” dedi.

FUAT OKTAY’A ÇAĞRI

Emeklilik ve istifa sayısının arttırılmak istendiğini söyleyen Emecan, “Gündeme getirdiğim konuların açıklığa kavuşması amacıyla, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle vermiş olduğumuz soru önergemizin bir an önce cevaplandırılacağını umut ediyorum. Umut ediyorum, çünkü artık gerçeklerin ortaya çıkacağı endişesi ile cevaplama ihtiyacı bile duyulmuyor maalesef” diye konuştu

Son olarak, Anadolu Ajansı’na tarihsel görevine geri dönme çağrısı yapan Emecan, “Seçim manipülasyonlarıyla, taraflı iktidar haberciliği yapmakla, çalışanlarına baskı uygulamakla anılmak yerine, halkımızı doğru bilgilendirerek, ülkemiz demokrasisine katkı sağlamasını, özgür ve tarafsız habercilik ilkelerine uygun davranmasını ve çalışanlar üzerindeki baskılara son vermesini diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuyla ilgili ulaştığımız AA Genel Merkezi ise daha sonra dönüş yapacağını söyledi ancak dönüş yapmadı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de 'Alternatif kitap' standı açılıyor

SONRAKİ HABER

Araştırma: Suriyelilerin yüzde 56’sı evlerine dönmek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa