19 Ekim 2018 11:51

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel'e 1 yıl 3 ay hapis cezası

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel'e, İstanbul Milletvekili olduğu 2012'de katıldığı Newroz etkinliğinden dolayı hapis cezası verildi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, İstanbul Milletvekili olduğu 2012 yılında katıldığı Newroz etkinliği sebebiyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün ertelenmesi uygulamasına gidilmezken ceza, para cezasına da çevrilmedi. Tüzel'in avukatı Leyla Han Tüzel, kararı istinaf mahkemesine taşıyacaklarını söyledi. EMEP ise karara tepki göstererek, “Bu karar siyaset yapma hakkının, düşünce ve ifade özgürlüğünün açık ihlalidir” dedi. 

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Levent Tüzel, İstanbul Milletvekili olduğu 2012 yılında katıldığı Newroz etkinliği sebebiyle “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşüne muhalefet” iddiasından bugün Küçükçekmece 14. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandı. Mahkeme tarafından Tüzel’e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 

Konuyla ilgili Emek Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Bu karar siyaset yapma hakkının, düşünce ve ifade özgürlüğünün açık ihlali olup aynı zamanda AYM ve AİHM kararlarına da aykırıdır. Bu karara karşı yasal ve siyasal mücadelemiz devam edecektir” denildi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayhan Bilgen: Demirtaş tahliye olabilir

SONRAKİ HABER

Yeni Türkiye’de Petrokimya SOCAR’ın tekeline geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...