19 Ekim 2018 10:58

Kayseri'de trafikte cam silicilere gasp suçundan işlem yapılacak!

Avukat Eylem Sarıoğlu: Çocuk, zarar verecek pozisyonda olmadığından yağma suçunun oluşması söz konusu değildir.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kayseri Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından  hazırlanan “Dilenci Eylem Planı” çerçevesinde, trafikteki araçlardan para isteyenler ve bu konuda zorluk çıkaranlar hakkında gasp suçundan işlem yapılacak. Konuya ilişkin konuşan Avukat Eylem Sarıoğlu, ‘yağma’da çok ciddi bir tehdit ve korkunun söz konusu olması gerektiğini hatırlatarak “Durum yargıya intikal ettiğinde, yağma suçu bakımından maddi ve manevi unsurların oluşmadığı anlaşılacaktır” dedi.

Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Valilikle birlikte oluşturdukları “Dilenci Eylem Planı” çerçevesinde, trafikte duran araçların camını istenmediği halde silen veya silmeye yeltenerek sürücülerden zorla para isteyenlerin gasp suçundan nöbetçi mahkemelere sevk edileceğini açıkladı. Emniyet Müdürü Kulular, “Özellikle kadın sürücülerimiz tarafından gelen şikayetler doğrultusunda, kavşaklarda, trafik ışıklarında park halindeki veya beklemedeki araçların camlarını, sürücülerin istememesine rağmen silmeye kalkışan veya silen, zorla para isteyen, sürücüleri hakaret ve küfür ederek tacizde bulunan, zorla para isteyerek, araçların hareketine mani olanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yaptığımız görüşme sonrası gasptan adli işlem yapacağız. Bu şekilde hareket eden kişilerin organize halde çalıştıklarını, kavşak ve ışıkları paylaştıklarını belirledik” dedi.

‘VALİLİK VE EMNİYET SUÇUN HUKUKİ TANIMINI YAPAMAZ’

Konuya ilişkin bilgi almak üzere ulaştığımız Avukat Eylem Sarıoğlu, trafikte sürücü istemediği halde camının silinmesi durumunda yağma ve gasp suçunun oluşmasının söz konusu olmadığını söyledi. Avukat Sarıoğlu, “Yağmada çok ciddi bir tehdit ve korku olması gerekiyor. Birkaç çocuğun söylediği sözün karşı tarafta korku yaratıp yaratmadığını tartışmak gerek. Sonuçta karşıdaki bir çocuk ve yapılan eylemin kendisi çok tehlike yaratacak bir boyutta değildir. Yağma suçunun oluşması için çocuğun elinde ona vesile olacak bir araç yok o esnada. Çocuk o zararı verecek pozisyonda olmadığından yağma suçunun oluşması söz konusu değildir. Zaten durum yargıya intikal ettiğinde, yağma suçu bakımında maddi ve manevi unsurların oluşmadığı anlaşılacaktır. Mahkeme kararları da bir süre sonra bunun çözüm olmayacağının kanıtı olur”dedi. Suçun hukuki tanımının Valilik ve Emniyet tarafından yapılamayacağına da dikkat çeken Sarıoğlu, “Olayın hukuki nitelendirmesine ve hangi sevk maddesinden dava açılacağına karar verecek olan savcılık makamıdır. Valilik ya da emniyetin bu şekilde açıklama yapması tüm yargılamaların böyle yapılacağı anlamına gelmez” diye konuştu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mühendislik ve mimarlık haftası etkinlikleri açıklandı

SONRAKİ HABER

Kemik erimesine karşı keten tohumu tüketin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...